Diari La Veu del País Valencià
El Govern valencià sol·licitarà un nou múltiplex per rebre TV3

ACN / Torrevella

A preguntes dels mitjans després del ple del Consell que s’ha celebrat aquest divendres a Torrevella (Baix Segura), José Ciscar ha explicat que aquests condicionants es varen posar de manifest durant el debat a Les Corts Valencianes on es va aprovar donar el vistiplau a un conveni de reciprocitat, aprovat prèviament pel Govern valencià.

El vicepresident valencià ha explicat que perquè el conveni puguera ser “executiu” primer s’havien d’aprovar els acords per part d’ambdós governs que hauran de ser refrendats pels parlaments respectius.

Un cop efectuats aquests tràmits, se signarà el conveni entre la Generalitat de Catalunya i la Generalitat Valenciana. “En el moment en què això es produïsca, ho sol·licitarem d’immediat al ministeri d’Indústria”, ha assenyalat José Ciscar. 



Les Corts Valencianes varen aprovar el dimecres donar el seu vistiplau a un conveni de reciprocitat entre les dos administracions per a la difusió de les emissions dels canals de televisió de la seua titularitat als territoris respectius.

El futur acord va comptar amb el suport majoritari del PP mentre que tots els grups de l’oposició s’hi van abstenir. Entre altres motius, l’oposició critica els condicionants de respecte a les senyes d’identitat, recollides al conveni, i el perill de reobrir el debat identitari.

L’acord també vincula les emissions a la concessió d’un tercer múltiplex per part del ministeri d’Indústria. El Govern valencià ha celebrat en diverses compareixences que per primera vegada es reculla per escrit el compromís del Govern de respectar les senyes d’identitat de l’Estatut valencià com són la denominació oficial de Comunitat Valenciana “amb identitat com a nacionalitat històrica, sense que s’incorpore a cap altra comunitat ni cultural ni políticament” i la dels ciutadans i ciutadanes com a valencians i valencianes. 



Així mateix es reconeix que la llengua oficial és el valencià i que l’autoritat normativa en la matèria és l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL). Al conveni figura que la bandera serà la senyera de quatre barres vermelles sobre fons groc, coronada per una franja blava i que el territori comprén estrictament els municipis de les províncies d’Alacant, Castelló i València. 



L’executiu que presideix Alberto Fabra també ha advertit en diverses manifestacions que trencarà l’acord si TV3 no respecta aquests pressupòsits.

Comparteix

Icona de pantalla completa