Diari La Veu del País Valencià
Un infart acaba amb Tony Soprano
Europa Press / Los Angeles

L’actor, que tenia tan sols 51 anys, va començar la seua carrera al teatre a Nova York i va debutar en Broadway el 1992 en un nou muntatge de l’obra ‘Un tranvía llamado deseo’.

“Estem tots commocionats i sentim una profunda pena per la pèrdua d’un estimat membre de la nostra família”, ha dit la cadena en un comunicat.

“Era un home especial, un gran talent, però més important, una persona amable i afectuosa que va tractar tots, sense importar el seu títol i posició, amb igual respecte”, ha afegit.

Nascut a Nova Jersey, Gandolfini va treballar com a conductor de camions, porter i administrador d’un club nocturn a Nova York abans d’assistir a una classe d’actuació amb un amic i quedar captivat. “Mai abans havia estat acompanyat d’actors”, va confessar a la revista ‘Time’. “I em vaig dir, esta gent està boja; això és una cosa interessant”, va afegir.

Gandolfini va saltar a la fama amb la seua particular interpretació de Tony Soprano, el cap d’una família fictícia de la màfia de Nova Jersey, en la sèrie ‘Los Soprano’

Com a Tony Soprano, Gandolfini va crear un gàngster molt diferent dels vistos prèviament a la televisió o les pel·lícules dels Estats Units. Era capaç de matar els seus enemics amb les seues pròpies mans, però estava prop del atacs de pànic. Tony estimava la seua dona Carmela, interpretada per Edie Falco, i era un pare afectuós, però tenia una sèrie d’idil·lis extramatrimonials.

El personatge visitava regularment el seu terapeuta, interpretada per Lorraine Bracco, per a treballar en els seus problemes d’ansietat i assumptes pendents amb la seva mare.

El programa, que li va merèixer a Gandolfini tres premis Emmy com a millor actor principal d’una sèrie dramàtica, ha estat considerat per molts crítics al seu moment com el millor drama que s’havia transmés a la televisió dels Estats Units.

El paper de Gandolfini també va aplanar el camí a una sèrie de programes populars construïts entorn de personatges imperfectes o antiherois, des de Dexter i Breaking Bad a ‘Mad Men’ i ‘Nurse Jackie’.

Des que ‘Los Soprano’ va acabar en la seua sisena temporada el juny del 2007, Gandolfini havia aparegut en diversos papers en el cinema, inclosa la pel·lícula d’espionatge ‘Zero Dark Thirty’ i la comèdia ‘The Incredible Burt Wonderstone’.

Gandolifini havia estat treballant fins ara en sèrie per a HBO titulada ‘Criminal Justice’, de la qual HBO ha refusat donar més detalls i només ha confirmat que estava en desenvolupament.

Comparteix

Icona de pantalla completa