Diari La Veu del País Valencià
El PP expulsa Blasco del seu grup en Les Corts
EFE / RedactaVeu / València

Així ho ha acordat el Comité de Drets i Garanties del PP valencià, reunit hui, que ha decidit incoar un expedient disciplinari contra Blasco per “la comissió d’infraccions tipificades com a greus i molt greus”, segons un comunicat del partit.

La conseqüència d’aquesta mesura serà l’expulsió de Blasco del grup parlamentari popular en Les Corts. Altres huit diputats del grup estan imputats en diverses causes, encara que Fabra ha defensat que el cas Cooperació és particular ja que ha creat una especial alarma social.

El president de la Generalitat i del PPCV, Alberto Fabra, va dir dijous que el partit estudiaria si les declaracions fetes per Blasco, processat en el denominat cas Cooperació, en un canal de televisió, en les quals indicava pressions a l’Advocacia de la Generalitat mereixen “algun tipus de sanció”.

En aquesta entrevista, Blasco afirmava, entre altres qüestions, que l’Advocacia de la Generalitat havia rebut “consignes” per a sol·licitar 11 anys de presó en contra seu, en condició d’acusació en el cas Cooperació.

El Comité de Drets i Garanties del PPCV s’ha reunit hui i ha acordat incoar un expedient disciplinari contra Blasco, i de forma cautelar, suspendre’l de militància i inhabilitar-lo per a exercir càrrecs públics dins del partit o en representació d’aquest.

El PPCV ha recordat en el comunicat que els Estatuts Regionals del partit estableixen que el Comité de Drets i Garanties és l’òrgan encarregat de “garantir l’exercici dels drets dels afiliats, instruir i resoldre els procediments disciplinaris que en l’ordre intern se seguisquen contra afiliats del PPCV i aplicar, si escau, el règim sancionador”.

Compromís: “L’expulsen perquè va gosar parlar malament del PP”

El portaveu de Compromís en Les Corts, Enric Morera, ha assegurat que la suspensió cautelar de militància de l’exconseller i diputat Rafael Blasco respon al fet que el PPCV “no tolera que es parle malament dels seus dirigents” perquè, en la seua opinió, “no li importa la corrupció”.

“És una pantomima ridícula, ja que s’ha procedit a expulsar-lo de manera fulminant perquè va gosar parlar malament dels dirigents populars en una entrevista de televisió i no per la situació judicial en la qual es troba”, ha assenyalat.

Segons Morera, “és preocupant que al PPCV li done absolutament igual els casos de corrupció i la gran quantitat d’imputats que té”. “Açò, semblar ser el de menys, perquè el que ha motivat l’expulsió de Blasco del PP és que es va atrevir a reptar i a criticar els dirigents del partit en un programa de televisió”, ha reiterat.

PSPV: L’expulsió arriba tard i amb huit imputats més en la cua

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha assegurat que la decisió “arriba tard i amb huit imputats més esperant en la cua”. Per a Puig “és d’extrema gravetat que ara es prenguen mesures contra Blasco per haver plantat cara Alberto Fabra públicament i no per defensar l’honor dels valencians i dels més desfavorits, que són els qui ha perjudicat greument”.

Per això, ha recordat a Fabra que “encara té huit diputats imputats més esperant en la cua, mentre ell segueix demostrant la seua incapacitat per a prendre decisions contundents i per a defensar l’interés dels valencians”.

EUPV s’alegra de l’eixida de Blasco però lamenta que no siga pel cas Cooperació

La portaveu d’EU en Les Corts, Marga Sanz, ha afirmat que el seu grup s’alegra que en el pròxim ple del Parlament valencià, que se celebrarà dimecres, Rafael Blasco no s’assega en la bancada del PP, però lamenta que la seua expulsió no haja estat pel seu processament en el cas Cooperació.

Sanz ha dit que EUPV s’alegra de la seua expulsió però lamenta que aquesta no siga per “la lladreria comesa, emparant el robatori als pobres més pobres del món”.

Rafael Blasco. Entrevista al canal 13 TV.

Comparteix

Icona de pantalla completa