Diari La Veu del País Valencià
Campanya informativa en les oposicions sobre el professorat interí
RedactaVeu / València

Hui, dimarts 25 de juny comencen les oposicions docents al País Valencià, a les quals s’han inscrit 8.283 persones per a optar a una de les 300 places ofertades (240 en el cos de mestres i 60 en els cossos de professorat tècnic d’FP i secundària d’especialitats d’FP).

STEPV ha posat en marxa una campanya per a informar les persones aspirants, i també els tribunals, de la situació en què quedarà el professorat interí després d’aquestes oposicions, ja que són les primeres en què l’acord de professorat interí, que STEPV no va signar, s’aplicarà. Hui, el Sindicat repartirà en tots els tribunals un full explicatiu de l’acord que es pot consultar en aquest enllaç.

Recordem que 1.400 docents interins seran reordenats de les llistes després de les oposicions. “Són els interins que no tenen cap prova aprovada en oposicions anteriors, als quals l’acord els castiga a no tindre ni moratòria ni la possibilitat de mantindre el lloc en borsa encara que aproven ara tota la fase completa d’oposicions”, expliquen des del sindicat. Això és una “discriminació flagrant” respecte al col·lectiu d’interins que ha aprovat una part de l’oposició anteriorment i té ara dues moratòries per intentar aprovar tota la fase completa d’oposicions i mantindre el seu lloc en borsa, asseguren.

STEPV continua denunciant aquesta discriminació i continua treballant perquè es retire l’acord, tant judicialment com en accions de carrer, juntament amb la Coordinadora de Professorat Interí i AFID. En eixe sentit, s’estan convocant concentracions el pròxim 1 de juliol en les direccions territorials d’educació per a denunciar que, per segon any consecutiu, tot el professorat interí ha sigut cessat a 30 de juny dels seus llocs de treball per l’aplicació del Decret Vela.

Comparteix

Icona de pantalla completa