Diari La Veu del País Valencià
La Caixa impulsa amb 625.000 euros projectes d’ONG valencianes a Bolívia
EFE / València

La delegada general de ‘la Caixa’ al País Valencià i Múrcia, Beatriz Alventosa. ha signat juntament amb el president de la Fundació MUSOL (València), Rafael García, i el director de CERAI (Catarroja), David Torres, la inversió de l’Obra Social en les dues ONG per a desenvolupar projectes socioeconòmics a Bolívia.

Es tracta de la segona fase d’un projecte promogut per ambdues institucions, que tindrà una durada prevista de 36 mesos i comptarà amb la col·laboració del soci local de CERAI a la zona, el Centre de Recerca i Promoció de la Pagesia.

Les ONG amb seu a València CERAI i MUSOL rebran una inversió total de 420.000 i 205.000 euros, respectivament, per part de l’Àrea Internacional de la Fundació ‘la Caixa’, per a desenvolupar aquests dos projectes i millorar les condicions de vida de cinc comunitats camperoles indígenes de Cochabamba, a Bolívia.



Es tracta de comunitats majoritàriament indígenes Quechua que sobreviuen a la Serralada del Tunari, a més de 4.000 metres d’altitud, moltes amb menys d’un euro al dia practicant agricultura de subsistència i venent petites quantitats de creïlles en el mercat local.

Com a conseqüència d’aquesta situació, la desnutrició infantil afecta al 30 per cent dels xiquets i xiquetes menors de 5 anys de la zona. Al juliol començarà el projecte, que té per objectiu construir dos sistemes de reg que augmentaran la producció de creïlles, s’introduiran nous cultius i s’incorporaran tècniques ecològiques d’abonament i control de plagues, que faran possible la venda de nous productes en el mercat local.

Aquestes iniciatives compten amb el recolzament de l’ajuntament de Tiquipaya, que prestarà el seu suport tant econòmic com a tècnic com també amb la col·laboració de l’organització boliviana, Centre de Desenvolupament Comunal i Municipal CEDESCO.



L’Obra Social ‘la Caixa’, que concentra la seua actuació en el desenvolupament socioeconòmic en 17 països i treballa amb 65 organitzacions estatals i locals, reafirma el seu compromís amb el desenvolupament socioeconòmic als països més desfavorits d’Amèrica Llatina, Àsia i Àfrica.

L’Obra Social invertirà durant 2013, 4.500.000 euros en l’execució de 14 iniciatives integrals de desenvolupament socioeconòmic que milloraran les condicions de vida de poblacions en 9 països.


Comparteix

Icona de pantalla completa