Diari La Veu del País Valencià
La Ribera ix al carrer per exigir aigua de qualitat
RedactaVeu / Alzira

‘La Ribera pel Dret a l’Aigua’ s’ha concentrat hui a Alzira, a la Plaça del Carbó, per exigir l’acabament urgent i prioritari de les obres i instal·lacions necessàries perquè tots els pobles de la Ribera afectats per la contaminació dels aqüífers puguen gaudir d’aigua de qualitat adequada.

La Ribera no està disposada a suportar “més excuses dels responsables per justificar la seua ineficàcia per subministrar aigua que siga realment potable a les poblacions. Exigim el nostre dret d’abastir-nos amb aigua de la millor qualitat per al consum humà”, han assegurat durant la lectura d’un manifest. Així, per a la Plataforma és irrenunciable una assignació d’aigües superficials del Xúquer en el nou Pla de Conca per als pobles de la Ribera a l’igual que Albacete, València o Sagunt.

La Plataforma alerta que les amenaces al Xúquer continuen: “el ‘lobby’ de l’aigua d’Alacant no deixa d’exigir la millor aigua del Xúquer per als seus negocis, plantejant un nou transvasament aigües amunt del riu, des d’Antella o des de Cortes. Al mateix temps volen vendre l’aigua dels seus aqüífers a una embotelladora. Doble negoci amb la seua aigua i amb la nostra”.

Durant aquests darrers anys, el deteriorament de les nostres masses d’aigua ha avançat a marxes forçades, de manera que continuen sense establir-se cabals ecològics en rius, llacs i zones humides. Els principals aqüífers experimenten un empitjorament continuat. Els espais fluvials i boscos de ribera han desaparegut o es troben summament deteriorats en molts trams dels nostres rius.

Comparteix

Icona de pantalla completa