Diari La Veu del País Valencià
Concentracions de rebuig al cessament del professorat interí
RedactaVeu / País Valencià

La Coordinadora de Professorat Interí i STEPV convoquen concentracions a les direccions territorials d’educació a Alacant i Castelló i al SERVEF de Baró de Càrcer a València demà, dia 1 de juliol, a les 11 hores en rebuig al cessament a data de hui, 30 de juny, de tot el professorat interí (més de 6.000) per segon any consecutiu per l’aplicació del Decret-llei 1/2012 (Decret Vela).

Recordem que fins al decret-llei -que en principi caduca el 31 de desembre de 2013- el professorat interí amb vacant per a tot el curs era nomenat fins al 31 d’agost, data de finalització del curs escolar. Tot aquest personal ha de sol·licitar l’atur i esperar a obtindre un lloc de treball en les adjudicacions del mes de juliol que tindrà efectes a 1 de setembre.

STEPV denuncia, a més, la dificultat per obtindre una vacant en les adjudicacions de juliol per la retallada de professorat que des del 2010 ha comportat l’eliminació de 5.000 llocs de treball del sistema educatiu públic. La modificació de les plantilles de secundària, FP i primària, l’augment de ràtios d’alumnat i hores lectives de professorat, entre d’altres, són les responsables d’aquestes retallades de gairebé el 40% del professorat interí que forma les borses de treball.

D’altra banda, l’aplicació del nou acord de professorat interí, que STEPV no va signar, comportarà la pèrdua del lloc en la borsa de 1.400 docents interins aquest mes de juliol com a resultat de les oposicions. Aquest professorat no podrà participar en els actes d’adjudicació de juliol i, per tant, no obtindrà vacant per al curs que ve, tal com ve denunciant el Sindicat des de la signatura de l’acord.

A més, el nou acord limita l’obtenció de vacant -places amb nomenaments fins al 31 d’agost- només als actes d’adjudicació de juliol. En l’acord anterior del 2010, les vacants que s’ofertaven fins al 31 de desembre també tenien un nomenament fins al 31 d’agost. Per tant, totes les places vacants que s’oferten a partir de l’1 de setembre de 2013 tindran un nomenament fins al 30 de juny, “una nova retallada que castiga una vegada més el professorat interí”.

Comparteix

Icona de pantalla completa