Diari La Veu del País Valencià
FAPA-València exigeix igualtat d’oportunitats en l’aposta per les tauletes digitals als centres
RedactaVeu / València

Des que es va publicar la resolució de la Conselleria d’Educació el passat 17 de juny sobre implantació experimental de tauletes digitals als centres públics, FAPA-València ha recollit les queixes de les seues AMPA per la forma en què es pretén dur a terme.

En aquest sentit la federació sempre ha mostrat el seu interès per la implantació de les noves tecnologies “perquè modernitzen les metodologies utilitzades als centres públics, augmenten les possibilitats d’accés al mercat laboral i poden suposar un estalvi per a les famílies respecte a la compra de llibres de text”, afirma Josep Ricard Revert, president de FAPA-València.

No obstant això, el col·lectiu de pares i mares considera que perquè aquestes condicions positives de la implantació de noves tecnologies a les aules es donen, és necessari que l’administració prenga una sèrie de mesures que garantisquen l’accés igualitari a tots els alumnes, que impedisquen la discriminació per raons socioeconòmiques. Es deixa que el seu cost econòmic recaiga en les famílies, sense previsió de cap tipus de subvenció, sabent que el cost mínim està entorn de 130 euros, més el preu del contingut digital que ofereixen les editorials, més la impressió en paper de material que en ocasions és necessària.

“Aquesta no és una alternativa al cost dels llibres, però, a més, seria fins i tot més injusta per als més desfavorits, ja que en el cas dels llibres es preveuen ajudes tot i que no s’estan pagant, però en aquest model el cost és 100% a càrrec dels pares, on està doncs la igualtat d’oportunitats?”, subratlla Josep Ricard Revert.

FAPA-València recrimina a la Conselleria que en altres comunitats autònomes fa anys que els alumnes porten a classe dispositius digitals amb cost a càrrec de l’administració, i que abans de la crisi, el Ministeri finançava aquestes iniciatives i l’administració valenciana no va aprofitar la circumstància, al·legant que els ordinadors proposats danyaven la vista dels alumnes.

La federació conclou que la proposta de les tauletes digitals mostra que l’administració no lidera el projecte ni l’ impulsa de manera que siga fàcil d’assumir pels centres i les famílies. A més es tracta d’una mesura que més que afavorir perjudica l’escola pública i als més desfavorits que es queden sense incorporar-se a la revolució digital per una qüestió econòmica.

Petició conjunta de pagament al Consell Escolar Municipal

FAPA-València, representada al Consell Escolar Municipal junt als sindicats docents i els representants de pares i mares de l’escola concertada i privada van exigir dijous conjuntament, al titular del Consell Escolar Municipal, que constara en acta que es faça efectiu el pagament de tots els deutes que tant l’ajuntament de València com la Conselleria tenen amb l’escola pública i que es concreten en beques de llibres, de menjador i despeses de funcionament de centres.

Comparteix

Icona de pantalla completa