Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat es plantejaria tancar RTVV si la justícia anul·la l’ERO
ACN / València

El vicepresident José Ciscar ha fet aquesta afirmació durant la roda de premsa posterior al ple del Consell en què s’ha aprovat el nou contracte programa per a RTVV fins l’any 2015. El vicepresident ha afegit que si els tribunals decidiren el retorn dels prop de 1.098 treballadors acomiadats, el Govern valencià no tindria “capacitat econòmica” per fer front a totes les nòmines.

Ciscar però, ha dit que el tancament seria una de les possibilitats i que en tot cas “seria l’última opció, només si no tinguérem altra solució”.

El conseller de presidència també ha explicat que el nou contracte programa, que preveu 68 MEUR per a despeses de funcionament, inclou l’eventualitat de replantejar-se la continuïtat del mateix contracte programa en cas que el TSJ valencià considere improcedent l’ERO. Ciscar ha dit però, que aquesta és “una precaució lógica”.

En aquest sentit, el vicepresident ha defensat que l’ERO està “ajustat a dret” i ha dit que “no es preveu cap sorpresa”.

El vicepresident també ha sigut preguntat per la possibilitat que la justícia anul·le part d’aquest ERO, tal com va passar a Telemadrid, determinant que les indemnitzacions s’havien d’incrementar. En aquest cas, Ciscar ha dit que el tancament no es preveuria perquè les despeses serien inferiors.

Protesta dels treballadors de Canal 9

Els mitjans també s’han interessat per conéixer si en cas d’una anul·lació de l’ERO, el Govern valencià consideraria presentar un nou expedient de regulació. En aquest cas, Ciscar ha dit que es podria estudiar però ha reconegut que si s’anul·la un ERO “plantejar-ne un altre no és senzill”.

Contracte programa i fusió de Nou Dos i Nou 24

Per altra banda, les línies estratègiques del contracte Programa passen pels informatius com a eix central, la informació esportiva amb àmplia cobertura local, gestió sostenible, manteniment de les seus a Alacant, Castelló i Madrid, optimització dels nous edificis i instal·lacions, fusió de Nou Dos i Nou 24, col·laboració i coordinació d’informatius i esports així com l’aprofitament de sinergies.

Comparteix

Icona de pantalla completa