Diari La Veu del País Valencià
El PP passa l’aplanadora en el Congrés i impedeix debatre Galmed i el tracte de favor al kamikaze d’Alzira
RedactaVeu / Madrid
El secretari general del PSPV-PSOE i diputat per Castelló, Ximo Puig, ha subratllat “el bloqueig institucional que produeix la corrupció, afecta fins i tot, el debat de qüestions fonamentals per als valencians, com és el cas Galmed, que suposa la ruptura de qualsevol recuperació industrial a Sagunt i, d’altra banda, l’assumpte del kamikaze”.

D’aquesta forma, Puig ha recordat que els socialistes “hem presentat dues posicions sobre aquest tema que ara queden bloquejades”. Així, d’una banda “volíem que el Govern fera tot el possible per evitar que l’empresa Galmed, situada a Sagunt, es traslladara finalment a Alemanya”, ha apuntat el també diputat nacional, que ha assenyalat que “volíem que el ministre es comprometera directament a evitar aquesta deslocalització”.

Mobilització de treballadors de Galmed / EFE

Quant al cas del kamikaze “la nostra intenció era poder preguntar-li directament al ministre de l’Interior per què estan permanentment des del Govern donant suport a les tesis del kamikaze d’Alzira”, ha assenyalat.

De fet, després de conéixer que la Direcció General de Trànsit havia anul·lat una multa imposada al kamikaze per excés de velocitat, per a Puig és imprescindible aclarir “per què s’estan posant constantment al costat del culpable i no al costat de les víctimes”.

Així, després de la decisió del PP, “aquesta pregunta i la posició per a defensar els interessos dels treballadors de Galmed no s’han pogut substanciar per al ple de la setmana vinent perquè ja no hi haurà cap sessió de control, no hi haurà cap possibilitat de preguntar ni als ministres ni al president del Govern”.

Concentració a Alzira contra l’indult al Kamikaze

Puig ha lamentat que “els ciutadans hagen d’aguantar aquesta paràlisi, provocada per una por escènica generalitzada en el PP a dir la veritat sobre el que ha passat amb la corrupció i el finançament irregular en el seu partit”.

Comparteix

Icona de pantalla completa