Diari La Veu del País Valencià
Puig afirma que la “paràlisi i la corrupció” impedeixen al Consell solucionar el conflicte de Galmed
RedactaVeu / Sagunt

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha assegurat que “la paràlisi política per la corrupció impedeix al Consell i a Fabra solucionar els problemes més urgents dels valencians”.

En aquest sentit, s’ha referit a l’imminent tancament de la planta de Galmed situada a Sagunt i ha remarcat que “les reunions i les promeses no serveixen de res sense accions concretes i contundents per a evitar que 165 treballadors es queden sense ocupació i es perjudique el teixit industrial de la comarca”.

Per a Puig, les visites i reunions que han dut a terme tant el president de la Generalitat com el conseller d’Economia, Màxim Buch, “no han donat cap fruit, ja que es limiten a assegurar que estan cercant alternatives o que es comprometen a estudiar la situació, quan el necessari és que solucionen aquesta situació de forma urgent, perquè ja no queda temps per a un altre tipus de plantejaments”. Així, s’ha preguntat “on està Rajoy?” i “què ha fet fins al moment el Consell o el propi Govern?”.

El líder dels socialistes valencians ha destacat que “és l’executiu el que té capacitat i control per a prendre mesures contundents, així com per a pressionar la multinacional i dur a terme les negociacions necessàries per a evitar aquest tancament, que suposarà una greu crisi per a l’ocupació en la zona, però també en el teixit industrial de la comarca, ja que Galmed és una planta competitiva i amb tecnologia capdavantera que fins ara ha donat bons resultats, la qual cosa fa encara més incomprensible el seu tancament”.

Puig ha subratllat la “incapacitat de Fabra per a solucionar aquest tipus de problemes, cosa que suposa el dany col·lateral més greu i evident de la corrupció que viu el PP i les administracions que controla, i que fan que el Govern no puga estar centrat en allò que li correspon”.

Comparteix

Icona de pantalla completa