Diari La Veu del País Valencià
Efectius aeris i terrestres treballen per estabilitzar l’incendi d’Aiora
ACN / Aiora

Les flames varen obligar a desallotjar un centenar de nens que es trobaven d’acampada prop de la zona forestal on es varen originar les flames i que han passat la nit a un poliesportiu del municipi. Les causes del foc es desconeixen però les primeres hipòtesis apunten a l’incendi d’una màquina recol·lectora.

Segons les primeres informacions, les flames es van iniciar a la partida de La Menora cap a les 20:21 hores, moment en què el 112 Emergències va rebre la telefonada alertant del foc. L’incendi es va originar a escassos 500 metres d’una granja-escola on hi havia un centenar de nens, que varen ser desallotjats de manera preventiva.

En l’extinció de les flames treballen, a hores d’ara, un centenar de militars de la UME, 20 brigades, 15 autobombes i 6 mitjans aeris. 

La conselleria valenciana de Governació i Justícia, a través del Centre de Coordinació d’Emergències (CCE), ha decretat el nivell 3 de Preemergència, risc màxim d’incendis forestals, en tot el territori perquè les temperatures poden arribar als 36-38 graus a l’interior de les comarques centrals i les del sud.



L’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) preveu per a aquesta jornada “cel poc ennuvolat o clar, amb nuvolositat d’evolució a la tarda en zones de muntanya del terç nord. Temperatures sense canvis o en lleuger ascens. Vents variables fluixos amb brises”.

 La conselleria de Governació ha recordat que el nivell 3 de preemergència o risc màxim d’incendis forestals suposa la prohibició de realitzar qualsevol tipus de foc, fins i tot en les zones recreatives autoritzades i habilitades a l’efecte.

Comparteix

Icona de pantalla completa