Diari La Veu del País Valencià
L’oposició qualifica d’improvisació i fracàs del Consell el canvi en l’ERO de RTVV

EFE / RedactaVeu / València

Rafa Xambó ha destacat que la decisió, una de les aprovades ahir pel Consell d’Administració de RTVV, posa de manifest que l’ERO era “una autèntica barbaritat”, tal com, segons ha apuntat, ja havien advertit alguns consellers des del primer moment.

“La proposta de PriceWaterhouse (PwC) era manifestament mediocre i estava mal feta”, ha afirmat el conseller, per a qui aquesta consultora “no tenia ni idea de què era una televisió i menys una televisió pública i va aplicar una regla de tres per a reduir personal”.

El resultat, segons Xambó, ha sigut “l’ERO més agressiu i bèstia de la televisió pública europea” perquè, segons ha afirmat a EFE, no hi ha cap televisió pública a Europa en la qual s’haja aplicat un ERO que haja significat l’acomiadament del 70 % de la plantilla.

Per a Xambó, la direcció de RTVV s’ha trobat amb que si aplicava l’expedient de regulació d’ocupació com s’havia plantejat, “a 1 de setembre funcionarien en negre” i per açò, ha afegit, “han hagut de maniobrar i salvar 190 tècnics per a poder mantenir emissions”.

“Aqueixa ha sigut la qüestió”, ha criticat el conseller, qui ha advertit que aqueixos 190 treballadors seguiran amb “l’espasa de Dàmocles” sobre els seus caps, pendents de la decisió definitiva de l’autoritat laboral i, al seu judici, continuaran fins que “es puga externalitzar la part tècnica”.

“Que hagen hagut de fer açò i perllongar a l’aplicació de l’ERO a 31 de desembre indica les malapteses, errors i barbaritats del procés”, ha insistit Xambó.

Xambó a les portes de RTVV

Respecte a la decisió de no acomiadar a altres set treballadors afectats pel ERO basant-se en criteris socials, ha explicat que tots ells tenen al seu càrrec familiars directes (pares o fills) amb un nivell de minusvalidesa elevat, per la qual cosa s’han atès les seues reclamacions.

PSPV: El canvi en l’ERO de RTVV mostra la improvisació del Consell

El portaveu del PSPV en la Comissió de Control de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) de les Corts, Josep Moreno, ha afirmat hui que la decisió de l’ens de mantenir a 190 treballadors afectats per l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) demostra “la contínua improvisació” del Consell.

En un comunicat, Moreno ha afirmat que la decisió de la directora general de RTVV, Rosa Vidal, de ‘repescar’ a 190 tècnics afectats per l’ERO “deixa per mentider el vicepresident del Consell, José Ciscar, qui va dir que a eixe expedient no se li modificaria ni una coma, o a la pròpia directora, que no serà capaç de complir el que acaba de dir”.

Per a Moreno, la decisió, adoptada ahir en el Consell d’Administració de l’ens, “demostra la contínua improvisació en la qual viu el govern de Fabra, adoptant mesures i desdient-se a les poques setmanes”.

El diputat s’ha preguntat “d’on trauran els diners per a pagar aquesta pròrroga de contractes i en quina mesura suposarà que canvien els criteris sobre els quals es va aplicar l’ERO”.

Així mateix, ha insistit en “l’altíssim cost econòmic que està tenint aquesta contínua improvisació per als valencians que paguen, amb els seus impostos i amb la retallada de serveis, els greus errors de Fabra”.

Un cost que, segons ha afegit, “també afecta les famílies dels treballadors dels ens públics i que posa de manifest la fragilitat jurídica d’un ERO ‘xapucer’ que mai va haver d’aprovar-se sense el consens de tots”.

EU creu que la rectificació de l’ERO de RTVV demostra el fracàs del Consell

El portaveu adjunt d’Esquerra Unida en Les Corts Valencianes Ignacio Blanco ha considerat la rectificació de l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) “absolutament insuficient i arbitrària”, i ha afirmat que demostra “el fracàs del Consell”.

Per a Blanco, l’ocorregut ahir en el Consell d’Administració de RTVV és la “demostració de la inviabilitat de l’empresa amb una plantilla tan reduïda com la que va dissenyar Price Waterhouse i del fracàs de l’estratègia del Consell i personalment del vicepresident, José Ciscar”.

El diputat d’EUPV considera que “tant la rectificació de l’ERO, absolutament insuficient i arbitrària, com l’aprovació dels plecs de condicions per a l’externalització de la programació, demostren que RTVV és inviable amb la plantilla dissenyada per Price Waterhouse per a justificar la carnisseria laboral programada pel Consell”.

Al seu judici, “la data programada d’eixida no pot ser el criteri per a decidir quins treballadors se salven i quins es queden en el carrer”, i per açò demanarà la compareixença de la directora general de RTVV, Rosa Vidal, en Les Corts, i que es duga a terme una “rebaremació objectiva que acabe amb l’arbitrarietat marca de la casa”.

No obstant açò, Blanco espera que el Tribunal Superior de Justícia declare la nul·litat de l’ERO perquè “vulnera els drets laborals dels treballadors de RTVV i el dret de la societat valenciana a uns mitjans de comunicació públics, plurals i de qualitat”, segons el comunicat.

Comparteix

Icona de pantalla completa