Diari La Veu del País Valencià
El PP d’Oriola presenta una moció de censura liderada per Pepa Ferrando i no per la imputada Mònica Lorente
EFE / Oriola

Les 14 rúbriques han sigut plasmades aquest matí sobre un document notarial que avala la moció i que ja ha sigut lliurat al secretari general de l’ajuntament, qui haurà de validar-lo abans de ser presentat davant el Registre Municipal.

Encara que inicialment l’edil i exalcaldesa Mónica Lorente va ser la persona designada pel PP local per a liderar la moció de censura, la decisió de la cúpula provincial i regional de no permetre que una persona imputada -situació jurídica que manté Lorente per una de les peces del cas Brugal- lidere projectes polítics ha portat a Ferrando a encapçalar aquesta proposta de canvi de govern.

La mateixa notària que va ser testimoni fa dues setmanes de l’intent fallit dels populars oriolans per presentar una moció presidida per Lorente ha acollit hui la signatura d’aquesta mateixa iniciativa que ara lidera la presidenta local del PP.

No obstant açò, aquesta iniciativa només serà validada i tramitada davant el ple municipal fins que el secretari general de l’ajuntament done el vistiplau i, molt especialment, pel que fa a les signatures de Houliston i Mayoral.

Els resultats de les últimes eleccions municipals van donar quatre edils a la coalició política CLR-Claro, en la qual figuraven Houliston i Mayoral, al costat de Pedro Mosso i Juan Ignacio López-Bas, i tots ells es van unir al PSOE (sis edils) i als Verds (tres regidors) per a formar un tripartit en el Govern local.

Houliston (Clar) va ser expulsat del seu grup municipal al novembre de 2011 davant les sospites d’estar forjant una possible moció de censura contra l’alcalde, Monserrate Guillén, dels Verds, per a retornar-li l’alcaldia al PP; dos mesos després, Houliston va abandonar el Govern local.

Al gener de 2013, la direcció del CLR va determinar expulsar com a afiliada Asunción Mayoral, que no obstant, va posar en dubte el procediment intern del partit per a deixar-la sense militància.

Tant Houliston com Mayoral mantenen la seua acta d’edil, però aquesta última entén que és edil no adscrita perquè va ser apartada del seu partit però no del seu grup.

Aquesta qüestió, que afecta la validesa de les signatures de suport a la moció, haurà de ser analitzada ara pel secretari general. Si finalment dóna la seua aprovació, la moció serà presentada davant el Registre Municipal per a ser portada a ple, en el qual el Govern local (Els Verds-PSOE) compta amb nou regidors.

Comparteix

Icona de pantalla completa