Diari La Veu del País Valencià
L’Alcalatén diu no a la mina de la Bassa Roja
RedactaVeu / Costur

Diumenge, el municipi de Costur, a l’Alcalatén va celebrar el referèndum per a deixar clara la postura veïnal davant l’explotació minera de la Bassa Roja. Així que, el 82,84% dels veïns es mostraren contraris a la mina, mentre que sols el 16,62% va votar a favor. Finalment el cens total es va obrir no només als empadronats majors de 16 (487) anys sinó també als propietaris d’immobles urbans (189) amb la qual cosa el total de votants possibles ha sigut de 637 persones, encara que la participació va ser d’un 58,5% i l’abstenció d’un 41,5%.

El regidor d’Iniciativa-Compromís a Costur, José Maximino, ha demanat a l’alcalde del municipi, Gonzalo Centelles (PSPV), que complisca la seua paraula i accepte el resultat de la votació veïnal feta diumenge.

Per a Maximino “ara l’alcalde i tot el grup municipal ha d’assumir la voluntat popular i canviar radicalment de posicionament, i posar totes les mesures a la mà de l’ajuntament per evitar continuar amb la tramitació d’aquesta explotació minera de calcita a menys de 1.200 metres del nucli urbà, i que afectaria a un bon grapat de coves, vies pecuàries, i faria malbé el terme i el seu potencial com a municipi residencial”.

La Bassa Roja

Des d’Iniciativa-Compromís s’ha recordat com el PSPV ha vingut fent una defensa a ultrança de la mina mentre des de la formació ecosocialista s’exigien mesures per evitar la continuació d’aquesta, “ara no sols cal que diga que està pel futur sostenible del poble, sinó que cal que tinga un paper actiu, i agafar les mesures que puga; des de dotar a la zona d’alguna figura de protecció per evitar cap tramitació supramunicipal, així com manifestar a l’empresa el seu rebuig total i absolut”.

Maximino ha manifestat que igualment des del Grup Parlamentari de Compromís en Les Corts Valencianes es treballarà perquè es respecte la voluntat dels veïns.

Comparteix

Icona de pantalla completa