La nit del 21 al 22 d’agost es compleix un any de l’aprovació ignominiosa per part del Consell d’Administració de l’ERO injust que pretenia posar al carrer prop de 1.200 treballadors de RTVV, més de 900 dels quals han sigut finalment acomiadats de forma injusta.

Aquella nit, el grup de consellers del Partit Popular, dirigits pels ineptes José López Jaraba i Miquel Domínguez, es varen negar a escoltar els arguments dels treballadors, que defensàvem els nostres llocs de treball i la radiotelevisió pública a l’exterior de la seu del Consell, al mig de la Gran Via Marqués del Túria en una matinada de calor sufocant.

La decisió infame del Consell d’Administració ha causat d’ençà que es va prendre un enorme dolor als treballadors de RTVV i les seues famílies, que han vist com centenars de grans professionals eren acomiadats en un degoteig cruel.

En eixe temps, també s’ha privat els valencians d’un dels canals de televisió en la seua llengua pròpia i s’ha empitjorat significativament la qualitat del producte que oferim, com es demostra en la inoperativitat de la pàgina web de RTVV, o en els talls d’emissió de Ràdio 9 per falta de personal en el departament tècnic.

A més, un any després s’ha demostrat, sobretot, que tots els arguments utilitzats per a justificar aquell ERO, nascut del sectarisme i la mala fe, s’han demostrat falsos, i la nova direcció ha hagut de fer fora a menys gent de la prevista, amb criteris arbitraris i injustos per als ja acomiadats, per a salvar les emissions.

Totes eixes arbitrarietats i injustícies tractarem de demostrar-les en els tribunals perquè anul·len l’ERO promogut pel PP i es restituïsquen els companys en els llocs de treball que van decidir robar-los.

Pel que fa als responsables d’aquella ignomínia, encapsalats per José López Jaraba i Miquel Domínguez haurien d’estar inhabilitats per a qualsevol responsabilitat pública per la seua demostrada incompetència i incapacitat. De moment, tenen el menyspreu de la gran quantitat de gent a qui han amargat la vida.

Secció sindical CCOO-RTVV

Comparteix

Icona de pantalla completa