Diari La Veu del País Valencià
El govern espanyol prohibeix la Via Catalana al País Valencià

ACN / Castelló

La subdelegació del govern espanyol a Castelló ha decidit finalment prohibir els trams de la Via Catalana convocats per Acció Cultural del País Valencià que havien d’enllaçar la cadena des del límit administratiu de Catalunya fins a Vinaròs. ACPV ja estudia actes alternatius.

Així ho han anunciat a l’ACN fonts del Ministeri de l’Interior que apunten que la decisió es fonamenta en motius de seguretat vial i integritat dels manifestants. Segons aquestes fonts, els recorreguts alternatius a la cadena, convocada per ocupar la carretera N-340 al terme municipal de Vinaròs, eren perillosos. Interior també ha prohibit la manifestació convocada a Vinaròs per associacions Círculo Cívico Valenciano i Plataforma Valencianista, de caire blaver.

La decisió del govern espanyol suposa un gir respecte a l’anunci inicial de la subdelegació del govern espanyol a Castelló, que malgrat el rebuig del govern d’Alberto Fabra havia donat el vist i plau a la per ocupar el tram valencià de la Via Catalana entre les 16 i les 18 de l’11 de setembre.

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) havia sol·licitat durant el mes d’agost poder ocupar els punts quilomètrics 1.058 i 1.059 de la N-340 entre Alcanar, al Montsià, i Vinaròs. La sol·licitud es va admetre sota el lema “cadena humana valenciana per la llengua i la llibertat” i es preveia que hi assistissin unes 500 persones. Entre altres ACPV comptava amb l’assistència del compositor de Vinaròs Carles Santos i els pares de Guillem Agulló, el jove independentista assassinat per radicals feixistes fa 20 anys.

Finalment, la subdelegació ha decidit no permetre el tram i ha comunicat als organitzadors que no estan autoritzats a fer la concentració. El motiu, segons el Ministeri de l’Interior, és que es posa en qüestió la seguretat vial i la integritat dels manifestants. El govern espanyol addueix que els recorreguts alternatius de trànsit eren perillosos.

Comparteix

Icona de pantalla completa