Diari La Veu del País Valencià
L’ètica i els valors del sindicalisme a l’Escola d’Estiu de CCOO PV
RedactaVeu / Énguera

Durant dues jornades, dirigents de CCOO PV de tots els sectors i comarques reflexionaran sobre l’ètica sindical i definiran les prioritats de l’organització en la situació social i laboral arran de la crisi i ho faran al centre d’ecoturisme El Teularet, a la serra d’Énguera. L’Escola d’Estiu d’enguany té com a títol ‘Ètica sindical, cultura de CCOO i aprenentatge col·lectiu’. El sindicat pretén així rellegir col·lectivament, a través d’experiències concretes i mitjançant l’aportació de persones expertes, la pervivència dels valors presents en el seu model sindical, ajustant la seua pràctica a les demandes de la situació dels treballadors i millorar així el seu compromís sociopolític. Els debats generats en l’Escola continuaran posteriorment amb l’anàlisi i posada en pràctica de les conclusions.

Diferents experts i personalitats de l’àmbit sindical participaran en l’Escola. Hui dijous 19, el periodista i escriptor Jordi Barra, autor del llibre Ètica i valors del sindicalisme, realitzarà la ponència ‘Ètica i valors del sindicalisme en la pràctica sindical quotidiana’. A la vesprada, el catedràtic de filosofia contemporània i escriptor, Manuel Cruz, analitzarà la identitat i la responsabilitat del moviment sindical en una societat en crisi i transformació. En finalitzar la jornada, està prevista una actuació musical i homenatge a Vicent Andrés Estellés a càrrec de la formació ‘Sis veus’.

El divendres dia 20, l’Escola comptarà amb la participació de l’exsecretari general de CCOO, Antonio Gutiérrez, amb la ponència ‘Desafiaments ètics i noves pràctiques per al canvi cultural’. A continuació, la segona part de la jornada estarà centrada en la formació sindical, a càrrec de les responsables de Formació Sindical de CCOO en l’àmbit estatal i del País Valencià, Celia Domínguez i Inma Martínez, respectivament, i de Javier López, secretari de Formació per a l’Ocupació i Formació Sindical de CCOO. L’Escola serà clausurada pel secretari general de CCOO PV, Paco Molina.

CCOO PV retransmetrà el desenvolupament de l’Escola d’Estiu a les xarxes socials. Ho farà mitjançant el compte del sindicat a Twitter @ccoopv, amb la col·laboració de les persones participants. L’etiqueta serà #eticasindical. A través de la pàgina de Facebook, s’aniran compartint els continguts, imatges i vídeos.

Comparteix

Icona de pantalla completa