RedactaVeu / València

Les mostres de suport al conductor condemnat per parlar valencià continuen. Divendres 27 de setembre, amb el lema ‘Tots som Carles Mateu’, tindrà lloc una concentració a Almenara.

L’acte tindrà lloc a la plaça 8 de Març a les 20.30 hores.

Cal recordar que Carles Mateu és un veí d’Almenara a qui l’any passat la Guàrdia Civil decidí retirar-li tots els punts del carnet de conduir amb una denúncia falsa pel simple fet de parlar a l’agent corresponent en valencià.

El jutge, en primera instancia, va donar la raó a Carles Mateu. Ara, l’Audiència l’ha condemnat a sis mesos de presó per desobediència a l’autoritat.

Les xarxes socials ja s’han ficat en marxa per donar suport a Carles Mateu amb l’etiqueta #totssomCarlesMateu a Twitter.

Carles Mateu, en declaracions a La Veu del País Valencià, declarà que sense voler entrar en aspectes jurídics perquè no coneix l’última sentència, creu que tot el que li està passant “és surrealista”.

Carles Mateu ha sigut contundent en les seues declaracions: “El que m’ha passat és el reflex de la repressió total de la llengua identitària; és una vegada més la submissió dels valencians des de fa 300 anys”.

Comparteix

Icona de pantalla completa