Diari La Veu del País Valencià
ERPV fa una crida a participar a la concentració de suport a Carles Mateu

RedactaVeu / València.

Esquerra Republicana del País Valencià vol fer una crida a la participació a la concentració de suport a Carles Mateu Blay, militant d’Esquerra Republicana condemnat a 6 mesos de presó per negar-se a parlar en castellà davant la Guàrdia Civil, convocada per a avui divendres a les 20.30 hores a la Plaça del 8 de març d’Almenara. La lectura del manifest de la convocatòria, recolzada per nombroses entitats i ciutadans, serà a càrrec de l’escriptora Gemma Pasqual.

A més, Esquerra Republicana ha iniciat la presentació de precs i mocions de suport a Carles Mateu Blay a diferents ajuntaments, acció que es realitzarà als ajuntaments d’arreu dels Països Catalans a més de les iniciatives parlamentàries iniciades al Congrés dels Diputats i el Parlament Europeu. En aquest sentit, l’Ajuntament de Benifairó de les Valls ja ha aprovat la citada moció proposada per Esquerra Republicana

Des d’Esquerra Republicana considerem que la condemna és “un càstig polític pel simple fet de parlar valencià, donat que va ser absolt en el primer judici sentència revocada pel propi jutjat, i la condemna es basa en un fet que no s’ha produit, com és la negativa a fer una prova d’alcoholèmia quan l’atestat sí que la recull. Ens trobem davant un nou cas de valencianofòbia com els que malauradament es repeteixen massa sovint”. En aquest sentit, des d’Esquerra Republicana, a més de dur el cas al Congrés dels Diputats des de fa mesos hem sol·licitat repetides vegades una reunió amb el Ministre de l’Interior per denunciar aquestes pràctiques per part dels cossos i forces de seguretat de l’Estat.

Comparteix

Icona de pantalla completa