Diari La Veu del País Valencià
Guerra política pels terratrèmols i Castor
ACN / Castelló

El projecte es va iniciar el 2007 amb Joan Clos i Cristina Narbona com a ministres d’Indústria i Medi Ambient, respectivament; i va obtenir les primeres concessions amb Miguel Sebastián (Indústria) i Elena Espinosa (Medi Ambient).

El president Javier Moliner ha fet aquestes declaracions després que el ministre d’Agricultura i Medi Rural i Marí, Miguel Arias Cañete, va assegurar aquest dimecres que l’informe d’aprovació del magatzem Castor no tenia cap condicionament sobre problemes sísmics.

Moliner ha dit que la seua obligació és estar al costat dels veïns, “especialment si la situació de tensió que s’està vivint és fruit de la negligència del govern que va impulsar i va autoritzar el projecte”.

El president de la Diputació de Castelló ha dit que la concessió de la llicència va ser competència exclusiva del govern que aleshores presidia Rodríguez Zapatero, amb Joan Clos i Cristina Narbona al capdavant dels ministeris d’Indústria i Medi Ambient, respectivament. Les primeres concessions i llicències varen entre 2008 i 2010 amb Miguel Sebastián a Indústria i Elena Espinosa a Medi Ambient.

“Em sembla molt greu que no es tinguessen en consideració les possibles afectacions sísmiques i ara estem patint desenes de terratrèmols cada dia, són els tècnics que estan investigant el problema els que han de decidir quina és la solució però que mai vaig dubtar que exigirem totes les responsabilitats penals que pogueren derivar-se de la mala gestió d’aquesta concessió”, ha dit Moliner.

Comparteix

Icona de pantalla completa