Diari La Veu del País Valencià
10.000 alumnes de 90 països participen en un curs online per a emprenedors de la UA
EFE / Alacant

Aquesta metodologia de curs, conegut per les sigles MOOC (massive online open course, curs massiu obert i en línia) planteja en alguns països un debat sobre si arribarà a substituir al model de la universitat amb classes presencials. L’impulsor del projecte, el catedràtic en Economia Internacional de la UA, Andrés Pedreño, assegura que: “L’estructura d’aquests cursos sobrepassa la capacitat d’una classe presencial, perquè ací el nombre d’alumnes no ens perjudica, sinó que ens beneficia, perquè puguen treballar de manera col·laborativa”.

Pedreño, que va ser rector de la UA, aclareix que “açò no és un perill per a la universitat tradicional, però obliga a redefinir-la, i el repte de les universitats serà saber quin valor aporten a les classes presencials”. També es refereix al projecte com “una alternativa” davant la situació de crisi, atès que “els sectors productius tradicionals creen molt poca ocupació”. “Cal fer que els joves que tenen major capacitat d’emprendre no cerquen treball, sinó que creen les seues pròpies empreses en sectors de futur, com l’economia digital”, afirma Pedreño.

En la presentació del curs també van participar experts del sector d’empreses online, com el director d’Institucions i Relacions Públiques de Google a Espanya i Portugal, Francisco Ruiz, qui va destacar “l’impacte global, l’experiència personalitzada i l’estalvi de costos” com a avantatges d’aquesta iniciativa.

El projecte Unimooc Aemprende compta amb el suport d’altres universitats, com les de Múrcia i Cantàbria, així com de la Conferència de Rectors d’Universitats Espanyoles, l’Escola d’Organització Industrial o el Banc Santander.

Comparteix

Icona de pantalla completa