Diari La Veu del País Valencià
PSPV: “El germen de l’extrema dreta està instal·lat en el PP”
RedactaVeu / València

El diputat socialista en Les Corts i secretari d’Acció Electoral del PSPV, Víctor Sahuquillo, ha assegurat hui que “el degoteig de casos, d’actituds i d’actes d’exaltació feixista unit a les últimes imatges que apareixen en un vídeo oficial realitzat per la direcció del PP, demostra que el germen de l’extrema dreta està instal·lat en les mateixes files del Partit Popular de la Comunitat sense que els seus dirigents actuen”.

Així s’ha referit el responsable socialista fent referència a les imatges dels grups d’Espanya 2000 i del Grup d’Acció Valencianista (GAV) que apareixen en el vídeo muntat pel PP per a reivindicar els senyals d’identitat sota el títol #SomValencians.

En aquest sentit, el també diputat socialista ha recordat “els innombrables casos registrats aquest estiu en els quals dirigents de Noves Generacions van posar coquetejant amb simbologia feixista o neonazi”.

De fet, ha apuntat que després de veure el vídeo realitzat pel PP “s’entén el perquè no van actuar en el seu moment amb celeritat i rotunditat per a parar aquests actes de la seua organització juvenil i defensar els valors democràtics”.

Per a Sahuquillo, “el PP posa una vegada més de manifest que alberga un substrat molt preocupant de membres reaccionaris i de l’extrema dreta” i ha afegit que “ha quedat demostrat que tenen un greu problema ideològic i que aquest tipus de simbologia corre amb facilitat per les seues venes”.

Davant açò, el responsable socialista ha advertit que “el PP hauria de depurar responsabilitats i eradicar de les seues files a aquestes persones que donen suport i toleren actes que posen en risc els pilars de la convivència democràtica”. Segons ha explicat, “el cas de les imatges de militants d’Espanya 2000 i del GAV adquireix major gravetat perquè és un vídeo oficial del PP per a una campanya que pretén reivindicar les nostres senyals d’identitat”.

Per això, ha recordat que “la nostra senyera és la de la igualtat i la dels valors democràtics que, tant el nostre Estatut com la nostra Constitució defensen” perquè “no es pot ser indiferent, ni tebi, ni tampoc cap cap justificació davant l’apologia feixista o neonazi”.

Comparteix

Icona de pantalla completa