Diari La Veu del País Valencià
Els grups feixistes que agrediren Morera ixen en el video del PPCV
RedactaVeu / València

El portaveu de Compromís a l’Ajuntament de València, Joan Ribó, ha declarat que “és inacceptable que els demòcrates haguem de ser escortats i aïllats impedint per tant la nostra llibertat de moviment mentre els violents són tolerats pel Partit Popular i tenen plena llibertat per a fer les seues malifetes Es pogueren veure fins i tot manifestacions a favor del grup neonazi Albada Daurada, un grup presumptament implicat en assassinats d’immigrants i d’un cantant d’esquerres grec. La valencianofòbia del Partit Popular, disfressada de respecte als símbols d’identitat, fa que fins i tot toleren i permeten les manifestacions d’ultradreta durant el dia més important per als valencians: el 9 d’Octubre”.

Enric Morera en el seu mur de Facebook diu: “Un dels insultants va llançar un objecte que em va impactar… el vaig identificar i… no va passar res de res. Vaig demanar la seua identificació… ni cas… Fins que no posem fi a la IMPUNITAT amb la qual actuen els violents, no hi haurà plena llibertat. De l’insult al llançament d’objectes amb voluntat de ferir… la impunitat ens pot dur a la pràctica d’un terrorisme de baixa intensitat amb l’objectiu de atemorir els demòcrates… aquesta ha estat la pràctica durant els últims anys… cap identificació, cap detenció… continua la impunitat…”

En els últims dies el PPCV ha penjat en el seu canal oficial d’una xarxa social, un vídeo per a una suposada defensa del valencianisme, on apareixen grups d’ultradreta, els mateixos que van amenaçar i insultar els militants de Compromís.

A més a més, el passat 10 d’octubre, el Partit Popular rebutjà amb els seus vots, al Congrés dels Diputats, que l’apologia del Franquisme i el Nazisme siga considerada delicte.

Joan Ribó, portaveu de Compromís, ha recordat diferents fets que vinculen el partit conservador amb actituds xenòfobes i poc democràtiques.

El grup del PP a l’Ajuntament de València es va negar a acceptar la proposta de Compromís de retirada del títol d’Alcalde Honorari a Franco, finalment els tribunals obligaren el 31 de juliol de 2012 a l’Ajuntament a fer-ho. Durant els últims mesos, en les xarxes socials, han aparegut fotografies de membres i dirigents de Noves Generacions del Partit Popular amb símbols i salutacions feixistes.

Joan Ribó, ha incidit: “Compromís no farà ni un pas enrere en la seua lluita contra la xenofòbia i l’apologia del feixisme. El Partit Popular està jugant amb foc amb la ultradreta, els demòcrates no podem emparar ni directament ni indirectament els violents. Exigim al Partit Popular que acate les normes de l’Estat democràtic, que deixe d’emparar l’apologia del franquisme i que retire de les seues xarxes socials el vídeo oficial on apareixen grups ultra”.

Comparteix

Icona de pantalla completa