Diari La Veu del País Valencià
Intersindical no signarà la proposta d’acord salarial de la Generalitat
RedactaVeu / València

La Generalitat Valenciana ha presentat un acord per ser subscrit en la Mesa General de Negociació. Aquest contempla noves retallades salarials per al 2014. En concret, proposa la reducció del complement de carrera professional del personal de la sanitat i dels sexennis del professorat en un 25% i el cobrament efectiu del perfeccionament de les carreres professionals i dels sexennis a partir de l’1 de juliol de 2014. Aquest darrer fet suposa un no cobrament de més de dos anys en molts casos dels components abans referits.

A més, a l’exposició de motius, la Generalitat diu que reconeix l’esforç econòmic que està portant el personal per garantir la prestació dels serveis públics i l’esforç d’aquest personal per contribuir a l’eixida de la crisi. També que l’aplicació del decret Vela era necessària. Aquestes “perles són inadmissibles per al nostre sindicat i són tot un exercici de cinisme que no podem compartir”, han assegurat.

A més, per ‘vendre’ aquest acord, inclou assumptes que ja estan acordats en altres àmbits i alguns altres que estan incomplint des de fa més de sis anys. Tot açò es fa per amagar la nova retallada salarial del personal sanitari i docent i per tornar a dir que el personal de l’Administració del Consell cobrarà la carrera en 2015 encara que sempre s’han incomplit els terminis pactats per fer-ho.

Per tot açò, i en coherència amb el referèndum celebrat en 2012, on les treballadores i treballadors es van pronunciar contraris a propostes similars que va proposar la Generalitat Valenciana, Intersindical Valenciana no signarà l’acord, convocarà assemblees de personal per informar-lo d’aquesta nova agressió i convocarà mobilitzacions per fer patent el seu rebuig.

Comparteix

Icona de pantalla completa