Diari La Veu del País Valencià
Insten RTVV a emetre un programa rigorós sobre l’accident del metro
Redactaveu / València

El diputat socialista i representant del PSPV a la Comissió de Control de RTVV, Josep Moreno, ha criticat que “mentre el programa Salvados d’una televisió nacional ha guanyat un Ondas per explicar la veritat sobre l’accident del metro; la directora de la televisió pública valenciana, Rosa Vidal, i el president de la Generalitat, Alberto Fabra, segueixen ocultant aquesta informació a tots els valencians”. En aquest sentit, el diputat socialista ha explicat que el PSPV ha presentat dues iniciatives en Les Corts – que responen al compromís adquirit pel secretari general del PSPV, Ximo Puig, amb les víctimes de l’accident – per a instar RTVV a emetre un programa d’informació “plural i rigorosa que done veu a les víctimes d’aquest accident”.

No obstant açò, el PP i Vidal segueixen “negant-se a informar amb rigor de tot el que va ocórrer aquell 3 de juliol de 2006. De fet, l’última Proposició No de Llei presentada en la Comissió de Control de RTVV va quedar pendent perquè el PP la va suspendre i sembla que Vidal ja no pensa tornar a donar la cara”. A més, la representant socialista en el Consell d’Administració de RTVV, Xelo Miralles, també va plantejar aquesta proposta però va rebre la negativa de Rosa Vidal que va assegurar que “la informació emesa fins ara era correcta i no era el moment de parlar del passat”. És més, va demanar la compareixença de Lluís Motes i Frederic Ferri perquè explicaren les denúncies sobre ocultació d’informació que s’han registrat, però Vidal es va negar.

Davant d’açò, el diputat valencià ha denunciat que “hauria de fer-los vergonya que una televisió nacional reba un premi per informar els valencians d’allò que Vidal i Fabra s’obstinen a ocultar-los”. En la seua opinió, amb aquesta actitud demostren que RTVV “continua amb el mateix autisme social i la mateixa manipulació que sempre”. Per a Moreno, “res ha canviat en la televisió pública ni de Camps a Fabra ni de Jaraba a Vidal” i ha advertit que “les víctimes del metro mereixen justícia tant com el poble valencià mereix conéixer la veritat que Vidal i Fabra els oculten”.

Comparteix

Icona de pantalla completa