Diari La Veu del País Valencià
RTVV / El servei té futur si es negocia amb els sindicats
RedactaVeu / València

CCOO considera inadmissible que el president Alberto Fabra culpe les organitzacions sindicals d’irresponsabilitat per exercir la defensa dels treballadors, quan la sentència de nul·litat és per vulneració de drets fonamentals. És el Govern Valencià qui ha de vetlar pels drets dels seus ciutadans i no vulnerar-los, per tant, CCOO afirma que la irresponsabilitat ha sigut seua.

CCOO assenyala que és el Consell qui ha obligat a endeutar-se amb excés RTVV durant aquests anys, per no finançar suficientment l’activitat de l’ens públic. La decisió de l’ERO va ser de caràcter polític, doncs el Consell va promoure la nova Llei de RTVV i la signatura d’un contracte-programa sense un estudi de les necessitats tècniques i de personal per al desenvolupament d’aquest.

La contractació d’una empresa externa per a guiar el procés d’execució de l’ERO no és cap mostra d’independència, ja que aquesta ha sigut l’executora de les decisions que li han transmés. El sindicat nega a més que siguen dos les úniques causes per les quals el Tribunal declara la nul·litat de l’ERO. Tal com va apuntar ahir CCOO després de l’anunci de la sentència del TSJ, són moltes les al·legacions importants que han sigut estimades pel Tribunal.

Els costos no són els que apunta el Consell

Per a CCOO resulta un atemptat a la raó, a la responsabilitat política i societària afirmar que l’única eixida possible és el tancament. Ni la plantilla aplega als 1.700 treballadors, ni van ser acomiadats “més de mil” sinó 844 (què pot esperar-se d’un ocupador que no coneix l’envergadura dels seus propis actes?), ni els costos de la readmissió són els que s’apunten. La major part del personal acomiadat, més del 60%, va cessar entre el 25 de juny i el 30 d’agost, amb la qual cosa els salaris de tramitació a deure són menors, resultant perfectament possible negociar amb l’Administració fórmules de pagament ajornat per a la restitució de les prestacions percebudes pels treballadors.

Fabra s’encabota a tancar RTVV amb arguments demagògics

La decisió de tancar en un termini breu la televisió i la ràdio públiques valencianes és un atac directe als drets dels seus treballadors i treballadores i també de tota la ciutadania valenciana, segons la Federació de Serveis de la UGT del País Valencià (FeS-UGT-PV).

La confirmació del tancament de RTVV, realitzada aquest matí pel president de la Generalitat, Alberto Fabra, ha estat presentada amb arguments absolutament demagògics i populistes, a juí de FeS-UGT-PV. Fabra ha tractat de rebotar contra el Tribunal Superior de Justícia i contra els sindicats la pròpia responsabilitat d’haver impulsat un Expedient de Regulació d’Ocupació injust i il·legal.

La categòrica afirmació de Fabra que “el tancament de RTVV és innegociable” dóna a la mesura falta d’altura política del president valencià, ja que no hi ha res en aquest món que no siga negociable.

En aquest sentit, la FeS-UGT-PV manifesta la seua convicció absoluta que l’actuació sindical en el procés ha sigut la que tota la societat espera d’aquell que defensa els treballadors i les treballadores. Fou la direcció de l’empresa, seguint directrius del Govern valencià, qui va plantejar un ERO que ara la justícia ha anul·lat. Un direcció que no ha ocupat sempre Rosa Vidal, i per on han passat Reig, Jaraba, Pedro García o Villaescusa, tots ells desapareguts ara per ara. Tenim història i tenim memòria.

Nosaltres no pensem que el tancament de RTVV siga innegociable. El futur és negociable i RTVV pot ser viable. Des de FeS-UGT-PV llancem un repte i una proposta directa al president Fabra. Què accepte l’obertura d’un nou procés d’ajust de la ràdio i la televisió públiques.

Proposem una negociació entre Govern, empresa, sindicats i consell d’administració per a ajustar la mida i el pressupost de RTVV; un procés basat en el retorn del personal acomiadat i la negociació d’un nou ERO. Un nou ERO que hauria de contemplar jubilacions anticipades, baixes voluntàries incentivades i increment de la producció pròpia per a minimitzar els comiats i per a estalviar en despeses en contractes externs.

Intersindical Valenciana exigeix la dimissió de Fabra

Intersindical Valenciana exigiex la dimissió de Fabra per anar en contra dels interessos de les valencianes i valencians. El Sindicat considera que el tancament de RTVV obeiex a una decisió autoritària i antidemocràtica de Fabra, Ciscar, Catalá… i de tot el govern valencià que avantposa els interessos personals i econòmics als del conjunt de la Generalitat Valenciana. Els arguments que ha donat Fabra per tancar-la van en contra de la legalitat vigent, suposen un atac a la democràcia i són falsos ja que cap cèntim de RTVV ha anat, ni anirà a educació i sanitat sinó a omplir les butxaques de determinats empresaris amics afectes o de tot el deute generat pel malbaratament dels diners públics.

Intersindical Valenciana considera que l’actuació de Fabra és dictatorial, antidemocràtica, immoral, indecent i il·legítima. El PP no portava en el seu programa electoral el tancament de RTVV. Per tant, Fabra ha enganyat i mentint a les valencianes i valencians per salvar el seu sou, el de persones “molt pròximes” i el de tots els assessors que l’envolten.

Per tot açò, des de la Intersindical Valenciana s’exigeix la dimissió de Fabra i la convocatòria immediata d’eleccions autonòmiques, així com el compliment de les sentències judicials. En aquest sentit, el sindicat considera que tant la Fiscalia com el TSJCV han de posar mans en l’assumpte per actuar contra Fabra per desacatament i incompliment de les sentències.

Finalment, Intersindical Valenciana ha encarregat al seu servei jurídic que estudie la situació per actuar legalment contra el tancament i contra els responsables de la situació i aposta per constituir un front comú social, sindical i polític per la regeneració democràtica i pel manteniment de RTVV pública i de qualitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa