Diari La Veu del País Valencià
Nou obri la vesprada amb el titular: “Fabra no assumeix responsabilitats”
EFE / València

En la televisió, la programació especial ha començat a les 15.30 hores, si bé de forma prèvia s’han emès anuncis sobre les tradicions, festes i esports que ja no es podran veure quan es tanque la televisió, sota el lema ‘Sense RTVV, açò no ho veuràs’.

A més, en finalitzar l’informatiu de les dues de la vesprada, els treballadors han tornat a situar-se en el plató darrere dels presentadors i han fet una crida als espectadors a fer arribar al Govern valencià que està “profundament equivocat” en la seua decisió de tancament.

Els presentadors han alertat que si tanquen RTVV, desapareixeran “la veu i els ulls” de la societat valenciana, així com el seu dret constitucional i democràtic a ser informada, per la qual cosa els espectadors, els qui adverteixen que són accionistes de l’ens públic, són els que “tenen l’última paraula”.

La programació especial s’emet, per voluntat dels treballadors, en compte de la programació habitual de sobretaula: un programa de cuina i diverses pel·lícules, i compta amb personalitats de la societat valenciana com a convidats.

En Ràdio Nou, ha començat a les tres de la vesprada, i seguirà fins a les 20.30 hores, una programació per a “recaptar suports populars” a favor de la continuïtat de RTVV i reivindicar la seua necessitat.

RTVV llueix en les seues emissions l’etiqueta ‘#RTVV no es tanca’

Radiotelevisió Valenciana (RTVV) llueix en les seues emissions televisives l’etiqueta ‘#RTVV no es tanca’, mentre que en la programació de la ràdio autonòmica també s’inclou una cortineta amb aqueix lema.

L’informatiu de Nou de les dues de la vesprada s’ha obert el titular “Fabra no assumeix responsabilitats”, i els presentadors han lamentat que desafortunadament estiga en portada aqueixa casa.

Posteriorment, una veu en off ha reivindicat que RTVV “és viable sempre que es gestione de forma eficient i honrada” i si el Consell “no decideix deixar els valencians sense la seua televisió”. A més, s’ha denunciat que durant 18 anys de govern del PP el deute de l’ens “s’ha multiplicat per 40”, no pels salaris dels treballadors, sinó pels contractes amb empreses externes, com els “milionaris de la Fórmula 1”, i s’ha recordat que un exdirector general de RTVV està imputat en el cas Gürtel.

També s’han fet ressò de les protestes dels treballadors de RTVV, que s’han concentrat davant els seus llocs de treball al País Valencià i a Madrid amb els micròfons baixats en senyal de protesta per una decisió que han qualificat “d’arbitrària”, i s’han sentit les seues peticions de “Fabra dimissió”.

Alberto Fabra, eludeix fer declaracions a un periodista de Ràdio 9 després de l’anunci del tancament de la televisió i ràdio autonòmica valenciana, hui a l’eixida de l’acte de lliurament dels premis de l’Associació d’Empresa Familiar d’Alacant . Foto: EFE

Comparteix

Icona de pantalla completa