Diari La Veu del País Valencià
RTVV / Valencians pel Canvi exigeix la convocatòria d’eleccions anticipades
RedactaVeu / València

La plataforma cívica Valencians pel Canvi exigeix la dimissió d’Alberto Fabra i la convocatòria d’eleccions anticipades. En un comunicat, l’organització considera que l’actual Consell del PP “no sap governar i actua amb precipitació irresponsable”.

El comunicat de Valencians pel Canvi afirma que el tancament de RTVV anunciat pel Consell de la Generalitat encapçalat pel PP, i presidit per Alberto Fabra, “mostra de nou la incapacitat política d’un govern esgotat, desbordat, víctima dels seus errors, un govern que no sap governar i que actua amb precipitació irresponsable.”

Aquest anunci “d’una mesura de dubtosa legalitat” (perquè la RTVV figura a l’Estatut d’Autonomia i respon a una Llei de Les Corts Valencianes) ratifica, asseguren en el comunicat, “encara una vegada més la irresponsabilitat d’un govern que no sap acatar les sentències judicials, i que no dubta a agredir els treballadors i posar en risc un dret bàsic com és la informació, i un pilar de l’autogovern”.

Perquè la RTVV respon funcionalment a la lògica de “salvaguardar la llengua, de potenciar la comunicació pública en valencià, d’institucionalitzar el País i consolidar l’autogovern. El PP sembla que no vol saber-ne res. Més aviat ha contemplat tothora RTVV com un instrument, com un territori de saqueig, de negoci, d’extracció de recursos, de clientelisme, com un mitjà de propaganda partidista. Caldrà depurar responsabilitats”.

Per tot això, Valencians pel Canvi exigeix la dimissió d’Alberto Fabra i el Consell de la Generalitat, la dissolució de Les Corts i la convocatòria immediata d’eleccions anticipades. “Unes eleccions que permetran el pronunciament del poble valencià i obrir una nova etapa marcada pel sentit de la responsabilitat històrica, en un esperit d’esforç col·lectiu compartit, de diàleg i de convivència. Per salvaguardar el present i el futur dels valencians”.

Comparteix

Icona de pantalla completa