Diari La Veu del País Valencià
RTVV / Els treballadors prenen les regnes de la programació
EFE / València

Els espectadors que han posat hui la televisió autonòmica Nou s’han vist sorpresos per un canvi en la línia editorial de la cadena, que ha obert l’informatiu de les dues de la vesprada amb el titular “Fabra no assumeix responsabilitats”, en al·lusió a les explicacions donades pel president de la Generalitat sobre el tancament de RTVV.

A partir d’ací, s’han mostrat les crítiques de l’oposició demanant la dimissió del Govern valencià i la convocatòria d’eleccions anticipades per aquest tancament, i les protestes dels treballadors contra una decisió que han qualificat “d’arbitrària”.

També s’han succeït els missatges on s’ha qüestionat la multiplicació del deute durant els governs del PP, els contractes amb empreses externes, i la implicació de exdirectius de la cadena en casos de corrupció.

Mentrestant, l’etiqueta ‘#RTVVnoestanca’ presideix l’emissió televisiva, que en alguns moments està traslladant a la pantalla missatges llançats en les xarxes socials sobre el tancament.

Els treballadors han tornat de nou al plató, com ja van fer anit, al final de l’informatiu del migdia, on els presentadors han demanat als espectadors que facen arribar al Govern valencià que està “profundament equivocat” en la seua decisió de tancar RTVV i han anunciat una programació especial entre un gran aplaudiment.

La programació dirigida pels treballadors ha començat a les 15.30 h de la vesprada en la televisió i mitja hora abans en la ràdio, amb la participació en directe de representants de diferents col·lectius, alguns d’ells amb presència per primera vegada a RTVV, com Escola Valenciana o el sindicat estudiantil BEA.

A més, ciutadans anònims expressen el seu suport a la continuïtat de RTVV en les connexions en directe des de diferents punts del País Valencià, mentre que professionals de la casa han explicat les seues experiències i han defensat que són necessaris.

Aquest insòlit canvi en la programació de RTVV ha sigut interpretat en diferents àmbits com un pols encoratjat des de la direcció general de RTVV per a pressionar el Govern valencià, que hui ha responsabilitzat en part la directora general, Rosa Vidal, del tancament de la cadena per la forma en què ha aplicat l’expedient de regulació d’ocupació (ERO).

Comparteix

Icona de pantalla completa