Diari La Veu del País Valencià
RTVV / Compromís denuncia el Consell per prevaricació al intentar controlar l’ens
RedactaVeu / València.

El grup parlamentari Compromís va presentar ahir a la nit, al jutjat de guàrdia, una denúncia per via penal contra el Consell per entendre que hi ha prevaricació en la maniobra realitzada pel govern del PP per recuperar el control de RTVV.

Aquesta denúncia, dirigida a la Sala Civil i Penal del TSJCV per ser aforats els membres del Consell, ha estat signada pels sis diputats de Compromís en Les Corts i se suma a les accions judicials iniciades per la coalició amb la presentació d’un recurs contenciós-administratiu pel nomenament de nous consellers de RTVV.

Segons ha assegurat la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, “després de revisar tot el procediment realitzat pel Consell en els últims dies al voltant de RTVV hem pogut comprovar que el govern valencià en el seu afany per recuperar el control de l’ens públic ha comès una sèrie d’irregularitats que nosaltres considerem que hi ha delicte”.

Segons ha explicat Oltra “el govern valencià s’ha atorgata un poder que no té i això està tipificat en el Codi Penal en els articles 404, 405 i 406 amb penes d’inhabilitació i de presó. Entenem que hi ha un delicte de prevaricació, un delicte de nomenament de càrrec públic sense els requisits legals necessaris i aquests són delictes greus contra l’administració pública que hem portat al jutjat de guàrdia”.

Esperem que els tribunals investiguen aquests fets en els quals els membres del govern valencià que van participar d’aquesta decisió i les persones que van acceptar el càrrec de consellers de RTVV són els que estarien afectats per aquest delicte i per tant els que haurien de respondre davant la justícia.

“Les presses són males conselleres i en aquest cas no han pogut suportar l’ànsia que els ha produït veure que hi havia uns informatius a la ràdio televisió pública que per primera vegada en més de 20 anys els criticaven. D’aquesta manera el govern del PP ha entrat en una espiral d’improvisació i pressa que l’ha portat a cometre tantes irregularitats que han sobrepassat el frau de llei i des de Compromís creiem que ja estan en l’àmbit del delicte”, ha conclòs Oltra.

Comparteix

Icona de pantalla completa