Diari La Veu del País Valencià
STEPV posa en marxa una campanya als centres educatius de suport a RTVV
RedactaVeu / València

L’article 56 de l’Estatut d’Autonomia valencià i l’article 25 de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià regulen determinats aspectes sobre la ràdio i televisió públiques que es veuen amenaçats si finalment es tanquen les emissions de RTVV.

L’article 56 de l’Estatut determina que “la Generalitat podrà regular, crear i mantindre televisió, ràdio i la resta de mitjans de comunicació social, de caràcter públic, per al compliment dels seus fins”. Per tant, si tanca RTVV (que no està previst en l’Estatut) incompleix amb el compromís de mantindre un mitjà de comunicació públic.

Per la seua banda, l’article 25 de la LUEV també compromet el Consell de la Generalitat Valenciana a vetlar “perquè el valencià tinga una adequada presència a les emissores de ràdio i televisió i altres mitjans de comunicació gestionats per la Generalitat Valenciana” i a impulsar “l’ús del valencià a les emissores de ràdio i televisió”.

Per tant, el tancament de RTVV comportarà una greu deixadesa de les funcions de la Generalitat Valenciana, contemplades en dues lleis fonamentals bàsiques, i una renúncia inacceptable a un dels pilars bàsics de l’autogovern -com és el manteniment d’una radiotelevisió pública-, i una regressió en la normalització del valencià que no ens podem permetre.

És obligació del govern valencià complir els estatuts i la llei d’ús, de la mateixa manera que garantir la resta dels serveis públics i mantindre’n la qualitat. Ja hem afirmat que no és cert que mantindre RTVV comporte el tancament de col·legis i hospitals públics. S’està aprofitant la conjuntura de crisi per a desmantellar els serveis públics i afavorir-ne la privatització.

Per tot això, STEPV ha posat en marxa una campanya als centres educatius de suport a RTVV consistent en un manifest perquè el signen els claustres i/o consells escolar de cada un dels centres educatius del País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa