Diari La Veu del País Valencià
Educació afavoreix entitats privades per a la certificació de llengües estrangeres
RedactaVeu / València.

El DOCV ha publicat una modificació al Decret 61/2013, de 17 de maig, pel qual s’estableix un sistema de reconeixement de la competència en llengües estrangeres per a introduir deu noves entitats i institucions.

Entre aquestes hi ha dues de públiques com la Universitat de València o la Universitat Miguel Hernández d’Elx, i la resta privades: CEU-Universitat Cardenal Herrera, Valencia International University (VIU), Florida Universitària, Universitat Catòlica de Valencia, el Complejo Educativo Mas Camarena, i les Cambres Oficials de Comerç de València, Castelló i Oriola.

Aquestes entitats se sumen a les quals ja estaven autoritzades per a acreditar la competència lingüística en llengües estrangeres, entitats públiques (com les EOI) però també moltes de privades (com el Trinity College).

D’aquesta manera “s’està impulsant la privatització de l’ensenyament i de l’obtenció de les titulacions necessàries per poder aplicar el decret de plurilingüisme que s’està aplicant des del curs 2012/13 als centres educatius”, segons l’STEPV.

STEPV denuncia aquesta “nova onada de privatitzacions que defineixen molt bé les polítiques neoliberals que està aplicant el PP a l’ensenyament, obrint nous mercats que beneficien unes poques mans”.

“No és casualitat que, per exemple, es modifiquen les plantilles de primària per a potenciar especialitats com anglés, pedagogia terapèutica o audició i llenguatge. Precisament les especialitats que imparteix la Universitat Catòlica de València, a la qual, a més, se’ls regala sòl públic per poder implantar-se arreu del País Valencià. I ara, se’ls facilita l’acreditació en llengües estrangeres, com també anteriorment la capacitació en valencià i també en llengües estrangeres”, assenyalen des del sindicat.

Per contra, “les escoles oficials d’idiomes, que són públiques, no compten amb un pla d’ampliació del mapa escolar per atendre tota la demanda que tenen i sobrecarreguen de feina la plantilla d’aquests centres”.

Comparteix

Icona de pantalla completa