Diari La Veu del País Valencià
Piragüistes de la Ribera remen per un Xúquer Viu
RedactaVeu / Cullera

En el manifest, que ha sigut llegit pel subcampió mundial veterà de piragüisme, Julio González del Club de Piragüisme d’Antella, es denuncia que “en les últimes dècades els habitants de la Ribera estem veient com els distints governs que hem tingut sacrifiquen el Xúquer per tal de beneficiar en exclusiva els interessos d’aquells que consideren el riu com un canal d’aigua amb què poden fer negoci. S’obliden que el riu és molt més que això, ignoren que és un ecosistema únic que alberga una rica diversitat d’espècies de fauna i flora i una infinitat d’éssers vius que depenen que aquest llit porte l’aigua necessària”.

“Els piragüistes, diu el manifest, som també beneficiaris del Xúquer, practiquem l’esport en les seues aigües i desitgem que el nostre riu porte les aigües netes i cristal·lines fins a la mar, i que el Xúquer porte un cabal adequat i no allò tan reduït que porta durant més de mig any, i que sembla una ombra del riu que un dia era considerat un dels més importants”.

“Els piragüistes ens estimem el Xúquer, perquè passem moltes hores en ell, possiblement més que cap altre grup de persones, i per això hui estem ací Remant pel Xúquer, perquè ens importa el que li puga passar en el futur. I hi ha també gent molt diversa que li preocupa igualment allò que decidisquen sobre el nostre riu. És necessari que escampem entre els nostres veïns aquesta preocupació que tinguem tots els que hui ens hem reunit a Cullera per fer- arribar al Govern autonòmic i a l’estatal la nostra queixa i l’urgim a corregir aquest pla tan bàrbar”.

Finalitza el manifest dient que “ens hem reunit hui ací per exigir a l’administració que retire aquest Pla Hidrològic i en redacte un altre que complisca la Directiva Marc de l’Aigua, que tinga respecte ambiental al riu, que pretenga la recuperació de la salut ambiental del Xúquer i l’Albufera, i que s’atorgue una concessió als usuaris urbans de la Ribera en les mateixes condicions que a les altres poblacions que abasteix el Xúquer”.

Comparteix

Icona de pantalla completa