Diari La Veu del País Valencià
Onada Educació, un nou projecte per apropar la literatura a les aules
RedactaVeu / València

Per a formar els lectors i lectores del demà i introduir el cuquet per la literatura a xiquets i joves, l’editorial Onada Edicions ha posat en marxa el projecte Onada Educació, que es presenta aquest divendres 22 de novembre, a partir de les 20 hores a l’Edifici Octubre de València, en el marc de les jornades ‘La plaça del llibre’. Amb Onada Educació, la companyia nord-valenciana vol aportar lectures apropiades per a tots els cicles de l’ensenyament, des d’Infantil fins a Batxillerat, amb obres de qualitat que combinen l’interés didàctic per als mestres i professors amb històries que atraguen l’alumnat.

El projecte compta amb la seua pròpia pàgina web, i tota una sèrie de materials per aprofundir en la lectura i treballar els textos a les aules. Proposa una catàleg en el qual hi predominen els autors i autores del nostre territori i en la nostra llengua, tant de noves veus com d’escriptors consagrats.

L’esdeveniment es completa amb la presentació de l’obra que enceta aquesta iniciativa, Després del silenci, d’Enric Lluch. El reconegut autor d’Algemesí, tota una referència a la literatura infantil i juvenil valenciana, va guanyar el Premi Ciutat de Sagunt amb aquest intens relat al voltant dels secrets familiars que el protagonista, Joan Queralt i Font, traurà a la llum. Una història que ha rebut l’aplaudiment de la crítica i del públic i que ara passa de la col·lecció ‘Narratives’ a la nova col·lecció ‘Maremàgnum’, dissenyada especialment per a l’àmbit educatiu.

Comparteix

Icona de pantalla completa