Diari La Veu del País Valencià
Desenes de centres s’abracen per protegir-se de la LOMQE
RedactaVeu / València

STEPV ha convocat els centres educatius perquè realitzen durant el dia de hui abraçades al voltant dels centres per manifestar el rebuig a l’aprovació definitiva en el Congrés dels Diputats de la LOMQE. Aquest matí, el PP s’ha tornat a quedar sol en l’aprovació de la llei, com ahir a les Corts Valencianes amb l’aprovació de la liquidació de RTVV.

Amb aquestes cadenes humanes s’ha volgut simbolitzar la protecció que la comunitat educativa fa dels nostres centres a les agressions que patirà amb l’aprovació per part de la majoria absoluta del PP, com en el tancament de RTVV, de la LOMQE. Una llei que ha estat rebutjada amplament per la comunitat educativa.

La convocatòria també inclou el rebuig a les retallades en educació, incloent els recents acords de professorat interí (3 d’abril) i de pròrroga del Decret Vela (23 d’octubre) pel govern valencià i la resta de sindicats.

STEPV ha estat i està en contra de la LOMQE per ser una llei que pretén privatitzar l’ensenyament, acabar amb la gestió democràtica de l’escola pública, empitjorar les condicions de treball del professorat i per considerar que les modificacions legals que presenta no serviran per millorar la qualitat de l’ensenyament, perquè les conseqüències de la seua aplicació seran desastroses per a la formació i l’educació dels nostres joves i per al conjunt de la societat.

Ara, una vegada que s’inicia el desenvolupament d’aquesta llei, STEPV considera que arriba el temps de la resistència i de la rebel·lia. “Ara ens toca resistir i proposem fer-ho des de la inaplicació d’aquells aspectes que afecten directament el professorat i la comunitat educativa. Proposem que els Claustres i Consells Escolars es comprometen al fet que la gestió dels seus centres continue sent democràtica i participativa, i que rebutgen que la persona que dirigisca el centre es puga convertir en “gerent empresarial” que pren totes les decisions, i al fet que puga manipular els perfils de les places per adaptar al seu criteri la plantilla del centre”.

“Considerem que els ajuntaments veritablement democràtics, els que defensen i potencien allò públic, han de ser també insubmisos amb aquesta llei i no cedir sòl públic a empreses privades d’ensenyament”.

STEPV es referma en la continuació de la mobilització contra la LOMQE i els seus desenvolupaments, en defensa de l’escola pública i del seu professorat, així com recordar l’acord de derogar la llei quan canvie la majoria parlamentària que han aconseguit tots els grups de l’oposició del Congrés dels Diputats.

En aquest enllaç podreu vore fotos de les diferents ‘abraçades’.

Comparteix

Icona de pantalla completa