Diari La Veu del País Valencià
Puig exigeix al PP que vote a Madrid a favor d’un millor finançament autonòmic

RedactaVeu / Madrid.

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha assegurat que “demà en el Senat, el PP té una oportunitat més per a defensar la millora del finançament autonòmic i demostrar que el que diu ací ho compleix quan arriba l’hora de la veritat”. Així s’ha referit Puig al debat que es realitzarà demà a Madrid davant una esmena presentada pel grup parlamentari socialista en el Senat que demana que “s’inicien els tràmits que modifiquen la Llei Orgànica de Finançament que afecta les comunitats autònomes”.

Segons ha apuntat, “s’han de corregir els dèficits de finançament per a garantir la prestació de serveis públics essencials en totes les autonomies i, per tant, que tots els ciutadans, amb independència d’on visquen, puguen accedir en igualtat de condicions a aquests serveis”. Així, ha assenyalat que els socialistes demanen que aquestes modificacions es realitzen en “el primer semestre de 2014 i que els canvis tinguen efectivitat des de l’1 de gener del mateix any”.

Gürtel: “Fabra ha d’obrir una recerca de veres i comparéixer en Les Corts”

Finalment, Puig també ha criticat que “cada dia es coneixen més informacions del que s’ha fet durant tot aquest temps amb el finançament irregular del PP, amb els sobrecostos, amb el balafiament massiu dels diners públics de tots els valencians” i ha assegurat que “açò ens produeix més indignació”. Així, el dirigent socialista ha exigit a Fabra que “òbriga una recerca de veres, una auditoria de la Sindicatura de Comptes perquè se sàpiga com s’han gestionat tots els contractes amb les empreses de la trama Gürtel i que es conega tota la veritat”. Així, ha assenyalat que és necessari que Fabra “comparega en primera persona en Les Corts i done tot tipus d’explicacions”.

A més, el responsable socialista també ha demanat a Fabra i al PP que “assumisquen responsabilitats polítiques perquè no es pot tancar Canal 9 per raons econòmiques i haver balafiat el que han fet, no es poden mantenir milers de barracons i dir que no hi ha diners perquè diners hi havia i els van malgastar”. Davant açò, ha destacat que “han arruïnat aquesta Comunitat i han de donar la cara”.

Comparteix

Icona de pantalla completa