Diari La Veu del País Valencià
El TC admet el recurs contra el tancament de RTVV, que no el paralitza
EFE / València

El Constitucional ha donat trasllat de la demanda al Congrés, al Senat i al Govern, així com a la Generalitat i a Les Corts Valencianes, per si es volen personar en el procediment en el termini de quinze dies i formular al·legacions.

El PSOE va recórrer el passat 14 de novembre el tancament de Radiotelevisió Valenciana en considerar il·legal el decret llei dictat per la Generalitat que va designar el director general i nous consellers de l’ens públic sense passar pel Parlament autonòmic.

La decisió del tribunal no suposa pronunciament algun sobre el fons del recurs, que el ple del Constitucional analitzarà “en pròximes dates”, segons ha explicat el tribunal de garanties constitucionals.

El recurs d’inconstitucional va ser dirigit contra el decret-llei 5/2013, de 7 de novembre, del País Valencià, pel qual es van adoptar mesures urgents per a garantir la prestació del servei públic de ràdio i televisió de titularitat de la Generalitat i que modificava tres articles de l’Estatut de Radiotelevisió Valenciana.

Els socialistes consideraven que la norma aprovada vulnerava l’article 20 de la Constitució, que contempla el “necessari control parlamentari de tots els mitjans públics”, i l’article 86.1 del mateix text, que estableix que els decrets lleis es limitaran a casos “d’extraordinària i urgent necessitat”, la qual cosa, al seu judici, no s’ha donat en aquest cas.

Puig: “No té sentit poder veure canals de ‘teletienda’ i no de Catalunya o Aragó”

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha lamentat hui que es puguen veure “no sé quantes” cadenes de ‘teletienda’ al País Valencià, i no televisions de l’entorn com les de “Catalunya o Aragó”.



Puig, que ha fet aquestes declaracions en roda de premsa, en ser preguntat per la reciprocitat amb TV3, ha indicat que “no té cap tipus de sentit que pugues veure no sé quantes cadenes de ‘teletienda’, que sembla que a Fabra açò li agrada, i que no es puguen veure televisions de l’entorn”.

El secretari general del PSPV ha expressat la seua preocupació per “la deriva” que està prenent l’assumpte de RTVV després del seu tancament, i ha avançat que el grup socialista presentarà demà al Congrés dels diputats una proposició no de llei perquè “hi haja una televisió pròpia que unisca els valencians”, en una comunitat amb llengua pròpia.

Ha indicat que “la majoria absoluta de totes les formacions polítiques excepte la majoria absoluta del PP” estan d’acord amb aquesta proposició, així que el Partit Popular “haurà de posicionar-se i desgraciadament -ha augurat- es posicionarà a favor del seu interés partidari i no de l’interés general dels valencians”.



Al seu judici, el tancament de la radiotelevisió pública valenciana “no ha sigut per raons econòmiques” sinó per “raons ideològiques”.

Comparteix

Icona de pantalla completa