Diari La Veu del País Valencià
El DOCV publica l’acord de retallades del 23 d’octubre i el BOE la LOMQE

RedactaVeu / València.

Hui sembla que s’han posat d’acord els butlletins oficials valencià i espanyol per a publicar el mateix dia dues normes que ataquen novament l’escola i el funcionariat.

D’una banda, el DOCV publica la resolució del Conseller d’Hisenda i Administració Pública pel qual es dóna publicitat a l’acord de retallades signat per tots els sindicats excepte per STEPV-Intersindical Valenciana que prorroga una part de les retallades del Decret Vela.

Cal recordar que el Sindicat no va signar aquest acord per diversos motius “entre els quals perquè prorroga les retallades del Decret Vela, contra el qual vàrem convocar al conjunt de treballadores i treballadors de la Generalitat Valenciana a les mobilitzacions més massives dels darrers anys”.

També perquè, a diferència del referèndum de maig de 2012 sobre una proposta de rebaixa del Decret Vela per part d’Hisenda, “aquesta vegada no s’ha consultat al personal públic. A més, l’acord conté una clàusula segons la qual se signa la pau social en la funció pública al govern valencià fins 2015, després de les eleccions europees, autonòmiques i municipals. Una pau social inacceptable per al Sindicat en el pitjor moment de retallades salarials i socials per part del PP a la ciutadania valenciana, a la qual se li ha privat, a més, de la seua ràdio i televisió o s’anuncia l’expedient contra un centre docent de Xàtiva”.

D’altra banda, el BOE publica hui la LOMQE, una llei que compta amb el rebuig de la majoria de la comunitat educativa i dels partits polítics de l’oposició. “Una llei que causarà greus perjudicis a l’escola pública, a l’alumnat, als pares i mares i empitjora les condicions laborals del professorat. Per regressiva, segregadora i autoritària2.

En eixe sentit, STEPV està treballant “en una proposta de la inaplicació de la llei que traslladarà a la comunitat educativa per acordar una sèrie de mesures que minimitzen la seua aplicació i els danys que generarà mentre s’aplique i per la recuperació de tots els drets socials i salarials perduts. En breu llançarem la campanya als centres educatius perquè participen fent aportacions a les propostes del sindicat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa