Diari La Veu del País Valencià
Vilafranca celebrarà Sant Antoni tot i no tenir majorals
ComarquesNord.cat / Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca fa una crida per a que la festa es puga fer entre tots i la gent participe. Serà una festa de Sant Antoni sense majorals i en la que es suprimiran alguns elements. Es realitzaran els actes bàsics al voltant de la ‘barraca’. S’ha tardat més d’un mes en prendre aquesta decisió, ja que ha estat impossible conformar una majoralia, encara que es compta amb molta gent amb ganes d’ajudar. Fet aquest molt habitual en la celebració en honor a Sant Antoni.

Des de l’Ajuntament es tindrà que estar pendent de moltes qüestions importants per a la celebració de Sant Antoni. Sol·licitud de permisos, assegurances, etc.

Molta gent de Vilafranca està preguntant als darrers dies al voltant de la celebració d’una festa emblemàtica del municipi i és que sembla difícil pensar en un mes de gener sense la gran ‘barraca’ plantada al centre de la Plaça d’en Blasc.

L’any passat ja no es van celebrar els dies de Troncs, encara que la resta de la festa es va celebrar de manera complida. En aquest any 2014, sense majoralia encarregada de preparar la festa de Sant Antoni, no està previst realitzar dinars ni convits i es celebrarà la festa d’una forma bàsica.

S’està ja buscant majorals per al Sant Antoni 2015 i al consistori li agradaria que es formalitzara ja durant els Nadals. Amb aquest anunci realitzat per l’Ajuntament, la festa de Sant Antoni a Vilafranca serà una realitat aquest mes de gener. Sense Majoralia però amb les ganes de la gent d’un poble, que ha estat capaç de fer ressorgir als darrers 30 anys la seua celebració més ancestral i que als darrers temps està tenint problemes per trobar organitzadors.

Comparteix

Icona de pantalla completa