Diari La Veu del País Valencià
El Vila-real CF ha rebut 20 milions de subvencions encobertes
EFE / València

Tots dos han fet públic el contracte de patrocini esportiu subscrit al setembre de 2010 entre l’empresa pública Aeroport de Castelló i el Vila-real, sobre el qual pesava una clàusula de confidencialitat, han assegurat.


Per aquest acord, el Vila-real, que va lluir el nom d’Aeroport de Castelló en la seua samarreta, va rebre 4,5 milions d’euros en la campanya 2010-2011, fons que es van sumar als aportats per la també empresa pública Radiotelevisió Valenciana, de quasi tres milions d’euros, a canvi d’exhibir el logotip de Canal 9 en la màniga de les equipacions oficials.



El contracte amb l’Aeroport de Castelló exigia al club el lliurament de samarretes, entrades i desplaçaments pagats per a diverses persones, motiu pel qual Esquerra Unida preguntarà al Consell qui s’ha estat beneficiant d’aquests acords i si s’han complit totes les clàusules.



Blanco ha denunciat el “abús de les clàusules de confidencialitat”, que al seu judici “no protegeixen els interessos de cap empresa, cap estratègia, en aquest cas”, sinó que “protegeixen únicament la indecència”, i s’ha preguntat qui va imposar la confidencialitat en aquest acord.



El diputat s’ha declarat de nou “insubmís a la confidencialitat dels contractes públics” i ha considerat que el vicepresident del Consell, José Ciscar, té “poca idea de dret i nul·la de democràcia quan tracta d’intimidar-nos perquè no fem públics aquests contractes”.

Per la seua banda, Marina Albiol ha afirmat que la Sindicatura de Comptes ja va assenyalar, en relació a aquest contracte de patrocini, l’absència d’acreditació de necessitats, documentació justificativa del negociat sense publicitat o el cost del patrocini, entre d’altres.

El contracte entre el Vila-real i l’Aeroport de Castelló contemplava l’obligació del club de regalar cent samarretes, 59 entrades per partit i sis desplaçaments pagats (viatge, hotel i entrades) per a partits de l’Europa League.



“Suposem que es tractarà de 60 ‘amigatxos’ de Carlos Fabra”, ha apuntat Blanco, mentre que Albiol ha anunciat que preguntarà en seu parlamentària qui han sigut els perceptors dels beneficis i si s’han complit altres clàusules que obligaven la plantilla del Vila-real a visitar les instal·lacions de l’aeroport dues vegades a l’any o al club a presentar allí els nous fitxatges.

Comparteix

Icona de pantalla completa