Diari La Veu del País Valencià
El TSJIB dóna la raó a l’STEI pel que fa a l’elecció de llengua del primer ensenyament
RedactaVeu / Palma

L’STEI va presentar un recurs contra aquesta resolució del conseller Bosch, pel fet d’entendre que el dret de la lliure elecció de llengua del primer aprenentatge es podia exercir únicament en el moment de produir-se la matrícula dels infants al seu centre escolar, a infantil o a primària, si no havien estat escolaritzats abans en un altre centre públic o concertat.

La sentència del Tribunal Superior de Justícia, de dia 19 de desembre de 2013, dóna la raó a l’STEI i tomba la resolució de l’antic conseller Bosch, en limitar l’exercici del dret a elecció de llengua “en el moment en què es realitze la matrícula a l’educació infantil o en el primer cicle de primària, si és que abans no s’hagués realitzat matrícula a l’educació infantil”.

Aquesta resolució, que ara hem pogut modificar en els tribunals, és una mostra més de la voluntat del Govern de José Ramón Bauzá de fer tots el possible per arraconar la llengua catalana a les aules de les Illes Balears, i d’atacar els drets lingüístics dels catalanoparlants. Malgrat els intents de l’Executiu, les xifres de suport al primer aprenentatge en català per part de les famílies han estat molt per damunt de les que havien escollit fer-lo en castellà.

Davant aquesta interlocutòria, l’STEI es reaferma, una vegada més, en la seua voluntat de fer feina per la plena normalització de la llengua catalana i per revertir les polítiques educatives i lingüístiques del Govern de José Ramón Bauzá en contra de la llengua i la cultura de les Illes Balears.

Comparteix

Icona de pantalla completa