Diari La Veu del País Valencià
EUPV demana la destitució del bisbe de Sogorb-Castelló per la seua actitud homòfoba

EFE / Sogorb.

Esquerra Unida (EUPV) ha sol·licitat que el bisbe de Sogorb-Castelló, Casimiro López, siga “destituït i sancionat per la seua actitud homòfoba i feixista” en declarar en la seua última carta pastoral que el matrimoni homosexual provoca “l’augment de fills amb greus pertorbacions de la personalitat”.

Ha exigit al prelat que es retracte del que s’ha dit i que demane perdó al col·lectiu homosexual “pel menyspreu mostrat”.

La formació d’esquerres considera que les paraules publicades pel clergue en el seu full parroquial “són una vergonya” i ha qualificat aquestes declaracions de “homòfobes i rastreres”, a més de recordar que “aquest tipus de manifestacions estan castigades per la Llei”.

El coordinador d’EUPV en l’Alt Palancia, Jesús Monleón, ha incidit que és “especialment dolorós” que aquestes afirmacions s’incloguen en el full parroquial, “el vehicle de transmissió popular dins de la comunitat catòlica, aprofitant-se d’aquesta publicació on no existeix capacitat de debat i on els fidels no tenen opció de resposta”.

El responsable del grup ha assegurat que renuncia a més a participar com a càrrec públic en qualsevol acte de contingut religiós “bé siga a nivell local o a qualsevol altre, sempre que no es produïsca de manera urgent una rectificació en tota regla”.

El bisbe de la diòcesi de Sogorb-Castelló, Casimiro López, va afirmar en la seua última carta pastoral de l’any que el matrimoni entre persones del mateix sexe és la base “per a la destrucció de la família” i té entre els seus efectes “el notable augment de fills amb greus pertorbacions de la personalitat” i el foment de la violència.

Comparteix

Icona de pantalla completa