Diari La Veu del País Valencià
Trànsfugues, imputats i corruptes es queden sense alcaldia a Oriola

RedactaVeu / Oriola.

La moció de censura a Oriola del Partit Popular i els dos edils de CLr-CLARO, Pedro Mancebo i Juan Ignacio López-Bas, ha fracassat.

Ahir el secretari va validar la proposta de moció en considerar que, “al seu judici”, es complien tots els requisits per a la seua celebració, ja que no ha quedat acreditat que els dos regidors liberals foren expulsats legalment del partit i, per tant, no se’ls pot considerar com no adscrits.

Aquest matí, la votació no ha arribat a produir-se. L’edil Bob Houliston, com a president de la Mesa d’edat, ha considerat que aquest procés no era possible, ja que sí considera que Mancebo i López-Bas són regidors no adscrits.

Houliston ha basat la decisió en l’informe del secretari municipal en el qual s’afirma que predominen les decisions d’expulsió de les formacions polítiques i en un informe jurídic del lletrat i professor de Dret Administratiu José Luis Martínez Morales.

Així, Houliston ha alçat la sessió davant les protestes de la bancada ‘popular’ que li ha demanat la paraula al regidor i al secretari municipal, que no li l’han concedit. Tant el PP com els dos regidors expulsats que subscrivien la moció ha anunciat mesures legals contra la decisió de la mesa d’edat.

Monserrate Guillén (Els Verds) manté l’Alcaldia després d’un ple tibant però sense incidents.

D’aquesta forma, un condemnat, quatre persones imputades i dos trànsfugues es queden sense l’alcaldia d’Oriola.

Comparteix

Icona de pantalla completa