Diari La Veu del País Valencià
El PSPV celebrarà primàries a la Generalitat el 9 de març
RedactaVeu / Europa Press / València

La Comissió Executiva Nacional del PSPV, que ha mantingut la primera reunió de treball d’enguany, ha aprovat celebrar el pròxim 19 de gener un Comitè Nacional que tractarà, entre altres assumptes, el procés de convocatòria de les primàries. El dia anterior se celebrarà a Madrid el Comitè Federal, que aprovarà el reglament de primàries.

Així, entre finals de gener i el mes de febrer es durà a terme la recollida d’avals i la inscripció en els censos. Posteriorment, se celebrarà una setmana de campanya abans del dia de l’elecció que, segons fonts socialistes, “amb quasi tota seguretat” se celebrarà el 9 de març, atès que en les setmanes posteriors coincidiria amb les Falles de València o la Magdalena de Castelló.

De moment, han anunciat la seua intenció de presentar-se a aquestes primàries el secretari general del PSPV, Ximo Puig, el sotssecretari i portaveu del partit, Francesc Romeu, així com el diputat provincial i alcalde de Faura (El Camp de Morvedre), Toni Gaspar.

D’aquesta manera, Puig i Romeu repetiran competint per tercera vegada. En 2008 tots dos van competir, igual que Jorge Alarte, per la Secretaria General del PSPV, encara que finalment Romeu es va retirar en favor de Puig. Cosa similar va ocórrer en 2012, quan també es va presentar com a candidat Manolo Mata.

Ximo Puig: “És urgent una alternança higiènica”

El PSPV ha començat a treballar en la campanya per preparar les pròximes eleccions europees i les autonòmiques “que canviaran el govern de la Generalitat”. Així ho va aprovar ahir de vesprada l’Executiva Nacional del partit, en la primera reunió de treball d’enguany.

Els membres de la direcció del partit han insistit en la necessitat que es convoquen unes eleccions anticipades, per a les quals el PSPV estarà preparat aquest mateix any. Per açò, el secretari general dels socialistes valencians, Ximo Puig, ha remarcat que “Fabra ja no pot aportar més a aquesta Comunitat, ni els valencians poden seguir aguantant un govern del PP que, després de quasi 20 anys en la Generalitat, l’única cosa que han deixat és ruïna, deute, alarmants xifres d’atur i una vergonyosa imatge que ens situa en l’epicentre de la corrupció i el balafiament”.

Per aquest motiu, Puig ha subratllat que “és urgent una alternança higiènica i que els ciutadans puguen expressar el més prompte possible en les urnes el seu cansament i malestar amb aquest govern” i ha posat l’accent que “Fabra ha de reconèixer ja la seua incapacitat per a governar aquest País i convocar eleccions aquest mateix any, coincidint amb el procés europeu”. Al mateix temps, ha remarcat que “els socialistes comencem l’any centrats a consolidar una alternativa sòlida i de futur que ens garantisca estar preparats per a assumir la responsabilitat de governar després dels pròxims comicis”.

En aquest sentit, el PSPV ha donat ‘el tret d’eixida’ a la preparació de la pròxima campanya amb la configuració d’equips de treball i l’engegada de tota la maquinària necessària per a consolidar una posició pre-electoral.

Comparteix

Icona de pantalla completa