Diari La Veu del País Valencià
PSPV, Compromís i EUPV podrien governar junts, segons una enquesta
RedactaVeu / Europa Press / València

El Partit Popular baixaria la seua representació parlamentària en Les Corts, dels 55 escons actuals a 36 o 34, si en aquest moment es feren eleccions autonòmiques, segons es desprèn d’una enquesta encarregada pel PSPV a través del recentment creat Observatori d’aquesta formació.

Aquest sondeig, el primer document d’aquesta nova eina, indica també que els socialistes disminuirien també el nombre de diputats dels 33 actuals a entre 31 i 29.

D’altra banda, Compromís i Esquerra Unida (EUPV) augmentarien la seua presència en la Cambra valenciana amb entre 16 i 14 escons, en el cas del primer enfront dels 6 parlamentaris actuals, i amb 11 enfront dels 5 actuals en el cas del segon.

L’enquesta contempla, així mateix, l’entrada d’UPyD en Les Corts amb 7 escons. El secretari general del PSPV, Ximo Puig, i el doctor europeu en Sociologia, Ignacio Urquizu, responsable de l’elaboració del sondeig, han presentat aquest dimecres aquestes dades.

L’estudi ofereix també informació sobre la gestió del PP al País Valencià, segons el 64,9% dels enquestats dolenta o molt dolenta -aquest percentatge era del 33,8% al maig de 2011-, així com l’opinió dels valencians sobre el tancament de RTVV.

El 64,3% està bastant o molt en desacord i el 22,3% molt i bastant d’acord. Urquizu, que ha comentat que en l’últim any i mig el PP valencià ha tingut una “tendència descendent”, ha explicat que la decisió del Consell de tancar la radiotelevisió autonòmica suposarà “un punt d’inflexió” que el portaria a perdre les eleccions.

El PSPV per sobre del PP en vot per simpatia per primera vegada en 22 anys

Es tracta d’un treball realitzat per l’empresa ODEC a través de la tècnica panell (que consisteix a consultar dues vegades la mateixa persona en moments diferents; en aquest cas abans i després del tancament de RTVV). La grandària de la mostra ha sigut de 1.200 en tot el País Valencià, la qual cosa li aporta “un alt grau de fiabilitat”, segons ha assegurat Ignacio Urquizu, Doctor Europeu en Sociologia per la Universitat Complutense de Madrid i Doctor-membre de l’Institut Juan March, qui s’ha encarregat de dirigir aquest primer panell d’estudi i de presentar hui les dades.

En aquest sentit, ha destacat que “és la primera vegada que en vot més simpatia el PSPV és la primera força política al País Valencià”. Així, ha assenyalat que “es tracta d’un lleuger avantatge, però és la primera vegada en 22 anys en què el PSPV se situa per davant del PP” i ha incidit que “es tracta d’una dada molt significativa que encara no havíem vist en cap enquesta realitzada”.

Comparteix

Icona de pantalla completa