Diari La Veu del País Valencià
STEPV denuncia la supressió de batxillerats al IES Ximén d’Urrea de l’Alcora
RedactaVeu / L’Alcora

STEPV denuncia la decisió unilateral de l’alcaldessa de l’Alcora d’eliminar els barracons de l’IES Ximén d’Urrea. L’alcaldessa i el regidor d’educació de l’Alcora així ho pactaren amb la consellera d’Educació, Mª José Català, el passat 23 de desembre. Ha estat “una falta greu de desconsideració cap al col·lectiu docent i dels pares i mares d’alumnes de les comarques que fan els estudis a aquest centre. Sense donar explicacions al centre afectat, ni fer la consulta prèvia al Consell Escolar Municipal, la decisió va ser presa d’esquena als afectats”, han denunciat fonts del sindicat.

STEPV pensa que la decisió d’eliminar barracons no passa obligatòriament per la desaparició dels dos batxillerats en un centre, que demana la seva remodelació d’infraestructura des de fa més de 10 anys. “La deixadesa de les autoritats locals del PP en adequar el centre a les necessitats reals, ha optat finalment per una decisió que probablement genere més problemes que beneficis”, han lamentat les mateixes fonts.

Des del mateix centre asseguren que no s’ha fet cap esforç per fer possible l’ampliació del centre als terrenys contigus ni de dur a terme el conveni signat amb l’empresa veïna, propietària dels terrenys. És precisament la ubicació de l’IES Ximén d’Urrea la que permet fer ampliacions de millora d’infraestructures en el centre educatiu, mentre que l’IES l’Alcalatén queda totalment encerclat al centre de la ciutat i no permet cap ampliació als voltants, només el tancament dels baixos la qual cosa restaria espai al pati.

El director del centre afirma que estarien d’acord amb una decisió debatuda i consensuada amb l’Administració local, però que la decisió de llevar els batxillers de I’IES Ximén d’Urrea, els portaria a desfer els projectes de centre que tan bons resultats han donat sempre, tan pel que fa a la selectivitat i premis extraordinaris de batxillerat com altres programes d’atenció a l’alumnat que tenen el pes i prestigi avalat pels resultats al llarg dels anys.

Mentre l’alcaldessa assegura i basa la decisió en el baix cost econòmic, no s’han presentat estudis que demostren eixa decisió, ja que per fer viable el canvi dels batxillerats a l’IES l’Alcalatén s’han de fer obres d’ampliació per a nous aularis i, una remodelació semblant, també és possible en l’IES Ximén d’Urrea.

No obstant això, “no és possible justificar una decisió per raons econòmiques a costa del perjuí de l’alumnat que ve de les comarques i de la destrucció de projectes educatius que porten a terme una plantilla de professorat consolidada. Potser l’alcaldessa no ha considerat que la desaparició dels batxillerats porta parell la remodelació de la plantilla que, a hores d’ara, encara no sap com quedaria afectada en els seus llocs de treball”. La setmana vinent el claustre de professorat i el Consell Escolar del centre es reunirà per tal d’estudiar aquesta situació.

STEPV es mostra en contra de les decisions que no tenen en compte el sector educatiu i que en aquest cas poden no sols anar en contra de la qualitat de la docència, sinó també dels drets de l’alumnat de les comarques que acudixen al centre i del professorat que pot veure’s afectat per una possible retallada de plantilla.

Comparteix

Icona de pantalla completa