Diari La Veu del País Valencià
El PSPV proposa una iniciativa legislativa popular per acabar amb el copagament
RedactaVeu / València

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha assegurat que els socialistes valencians propiciaran la presentació d’una legislativa popular de la societat “per acabar amb el copagament” que el Consell vol aplicar a persones amb discapacitat i dependents, ja que, segons ha explicat, és “una discriminació profunda de milers de valencians”. Igualment, ha assenyalat que col·laboraran amb tota la societat civil compromesa amb la lluita per la igualtat “per a fer possible les mobilitzacions que siguen necessàries”. En aquest sentit, ha assegurat que “el País es juga si és un País decent o no. No es pot deixar fora de joc tantes persones”.

En aquesta línia, ha insistit que aquesta iniciativa legislativa popular arreplegue “la indignació de la ciutadania i force al Consell que s’haja de debatre a les Corts Valencianes”. D’aquesta manera, ha reiterat que el copagament és “un problema fonamental que cal situar en l’agenda política ja que per a moltes persones és l’ésser o no ser. No és un tema estavella però sí que és un tema que estavella a molta gent. És una derivada que porta molta gent a l’exclusió social, fet que els socialistes no podem permetre perquè no hi haurà una segona oportunitat per a molta gent”, ha afegit.

En aquests termes s’ha expressat Puig després de reunir-se amb representants de diferents col·lectius i associacions, com, CALSICOVA, (Coordinadora d’Associacions de VIH i SIDA del País Valencià), CERMI, (Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat), i la Plataforma per la Dependència. En la reunió també han participat el secretari de Sanitat de la CEN i portaveu d’aquesta matèria en Les Corts, Ignacio Subías i la secretària de Política Social, Anaïs Menguzzato. En aquest marc s’ha plantejat la Iniciativa Legislativa Popular contra el copagament.

D’altra banda, com ha apuntat Puig, els socialistes han sol·licitat la reunió urgent de la Diputació Permanent de les Corts Valencianes perquè comparega la consellera de Benestar Social per a donar compte del massiu enviament de resolucions a persones amb discapacitat i dependents establint el copagament de les seues places en quanties inassumibles per a milers d’elles. Així mateix, el PSPV reclama que en aqueixa reunió es discutisca una proposició no de llei perquè es pare el copagament al País Valencià. Els socialistes també traslladaran aquestes iniciatives als ajuntaments.

Comparteix

Icona de pantalla completa