Diari La Veu del País Valencià
El PSOE prepara a València la proposició de llei sobre canvi climàtic
RedactaVeu / València

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, participarà demà en la jornada de treball que, amb el títol ‘Socialistes per Naturalesa’ permetrà elaborar la proposició de llei sobre canvi climàtic que el PSOE portarà al Congrés. Per a açò, han organitzat una completa agenda que s’iniciarà a les 11 hores amb una roda de premsa conjunta del cap dels socialistes valencians amb el secretari d’Organització del Territori i Sostenibilitat del PSOE, Hugo Morán. Mitja hora més tard, tindran una reunió de treball en la qual també estarà el portaveu de Medi Ambient en el Congrés i secretari de les comarques centrals José Luis Ábalos, i la directora general d’Ordenació i Canvi Climàtic de la Junta d’Andalusia, María Nieves Masegosa.

Posteriorment, es reuniran amb la Plataforma Forestal Valenciana. Ja a la vesprada, mantindran una reunió amb les associacions i organitzacions afectades per la reforma de la llei energètica. Finalment, Hugo Morán, acompanyat d’Ábalos, impartirà una conferència a la Casa del Poble de Sueca.

Pel que fa a la reunió sobre la reforma energètica, cal recordar que Ximo Puig ja es va reunir amb els afectats el passat mes d’octubre, i posteriorment va anunciar esmenes dels socialistes valencians per a impedir la desaparició de les cooperatives elèctriques –un sector que agrupa a la comunitat a més de 43.000 socis amb presència en 16 municipis valencians-; i també va confirmar que el PSOE va presentar un recurs d’inconstitucionalitat contra la reforma del PP en defensa de l’interès general de milers de famílies valencianes, en el cas del País Valencià.

Ximo Puig ha mostrat la seua satisfacció per la decisió del PSOE de triar València per a abordar una qüestió tan important, perquè “som una comunitat molt sensibilitzada amb els temes mediambientals”. El secretari general ha insistit que “els temes relatius al medi ambient no solament cal abordar-los davant tragèdies com són els incendis o inundacions; fins i tot no solament quan el dany ja és a punt de produir-se, com és el cas del ‘fracking’, sinó que cal apostar per la prevenció, i per aquest motiu és fonamental impulsar mesures com la proposició de llei de Canvi Climàtic que haurà tingut el seu origen en la reunió de treball de demà”.

Comparteix

Icona de pantalla completa