Diari La Veu del País Valencià
L’IES Ximén d’Urrea de l’Alcora demana mantenir les unitats de Batxillerat
RedactaVeu / L’Alcora

La comunitat educativa de l’IES Ximén d’Urrea de l’Alcora es va reunir ahir en Consell Escolar per tractar amb l’alcaldessa de la ciutat, Mercé Mallol, els problemes derivats de les modificacions d’unitats que proposa la Conselleria amb l’arranjament escolar previst per al curs 2014-2015. I és que la planificació del Consell preveu suprimir les unitats de Batxillerat del centre per traslladar-les a l’IES l’Alcalatén, l’altre institut del municipi. L’objectiu d’aquesta modificació d’unitats, segons informacions de la Conselleria, és reduir costos en la construcció d’infraestructures, ja que, segons afirmen, l’adequació i remodelació de les instal·lacions actuals de l’IES Ximén d’Urrea, on l’alumnat estudia en barracons, requeriria un pressupost més elevat d’obres que l’ampliació de l’IES l’Alcalatén per albergar tot l’alumnat de Batxillerat.

Al respecte, la comunitat educativa de l’IES Ximén d’Urrea, ha lamentat la falta de compromís de la Generalitat en la reforma del centre, i s’han oposat a l’arranjament perquè, segons afirmen, afectarà de manera negativa a l’alumnat. Així l’AMPA declara que amb la supressió del Batxillerat no queda garantida la gratuïtat del transport escolar per a l’alumnat d’aquests cursos i, a més, el canvi afectarà a més de 20 places fixes de personal docent del centre.

En aquest sentit, l’Associació de pares i mares ha explicat que l’IES Ximén d’Urrea és un centre comarcal, i fins a aquest curs l’alumnat de Batxillerat procedent de les localitats de l’entorn d’Alcora com Costur, Figueroles, Llucena i Sant Joan de Moró es desplaçaven al centre amb el transport gratuït habilitat per a l’alumnat d’ESO i amb el canvi de centre no es garanteix que el pròxim curs puguen gaudir també d’aquest servei. El problema rau en què l’alumnat d’ensenyament obligatori compta amb serveis gratuïts de desplaçament que no s’ofereixen a l’alumnat de cursos superiors.

Per una altra banda, cal destacar que l’IES Ximén d’Urrea és un institut amb una plantilla fixa i estable amb un projecte de centre sòlid que està registrant bons resultats i les famílies temen que no tinga continuïtat amb la retallada de personal que comportaria la decisió de la Conselleria de suprimir el Batxillerat. I és que, segons ha informat l’AMPA aquesta proposta afectaria prop de 20 professors i professores del centre.

Propostes per a evitar la supressió d’unitats

Finalment, el Consell Escolar va acordar demanar que es mantinguen les unitats, encara que continuen en aules prefabricades, fins que la Conselleria tinga pressupost per fer front a la reforma del centre. Així, proposaran a la Conselleria que es mantinga un Batxillerat mixt per a l’IES Ximén d’Urrea i que es cree un de Ciències i un altre d’Humanitats per al de l’Alcalatén. D’aquesta manera, el Consell Escolar va manifestar que es garantiria la gratuïtat del transport i es mantindrien els recursos de personal docent. Per la seua banda, la representant de l’equip del govern del municipi ha demanat un informe per plantejar a la Conselleria la possibilitat que ofereix la comunitat educativa.

Així mateix, la comunitat educativa del centre ha posat en marxa una campanya de recollida de firmes en línia a través de la plataforma Change.org en defensa de la permanència dels batxillerats a l’IES Ximén d’Urrea i per reivindicar la definitiva adequació i remodelació de les instal·lacions del centre.

Comparteix

Icona de pantalla completa